Elielinaukiolle suunnitellaan uusia rakennuksia ja täysremonttia – Arkkitehdit ovat huolissaan: ”Ajatus Helsingin keskeisimpien aukioiden rakentamisesta umpeen tuntuu hurjalta” - Kaupunki | HS.fi

Elielinaukiolle suunnitellaan uusia rakennuksia ja täysremonttia – Arkkitehdit ovat huolissaan: ”Ajatus Helsingin keskeisimpien aukioiden rakentamisesta umpeen tuntuu hurjalta”

Helsingin ydinkeskustan Elielinaukiosta ja sitä ympäröivästä alueesta järjestetään arkkitehtuurikilpailu. Alueelle on luvassa täydennysrakentamista ja liikennejärjestelyjen muutoksia. Arkkitehdit kavahtavat suureellisia suunnitelmia.

Helsingin keskustan Elielinaukion ja Asema-aukion alueesta järjestetään arkkitehtuurikilpailu. Ideana on täydennysrakentaa aluetta ja uusia liikennejärjestelyjä.­

25.8.2020 15:53

Suomen Arkkitehtiliitto (Safa) on huolissaan Elielinaukion rakentamissuunnitelmista.

Kyse on Uusi Eliel -nimisestä hankkeesta, josta HS uutisoi 15. elokuuta. Kehittämishankkeen tarkoitus on muokata Päärautatieaseman, Postitalon, Sokoksen, Sanomatalon ja Holiday Inn -hotellin sisälle jäävää aluetta täydennysrakentamisen ja uusien liikennejärjestelyjen muodossa. Ideoita haetaan arkkitehtuurikilpailulla.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat