Elielinaukion muutosta vastustavat arkkitehdit laativat havainne­kuvan: Voisiko Helsingin keskustassa näyttää tulevaisuudessa tältä? - Kaupunki | HS.fi

Elielinaukion muutosta vastustavat arkkitehdit laativat havainne­kuvan: Voisiko Helsingin keskustassa näyttää tulevaisuudessa tältä?

Elielinaukion tulevaisuudesta käydään kiivasta keskustelua uusimpien suunnitelmien paljastuttua. Arkkitehtien havainnekuvassa muutos entiseen on iso. Helsingin kaupunki huomauttaa, että rakennusmassaa saatetaan jakaa kahteen eri rakennukseen.

Havainnekuva siitä, kuinka korkeaa ja mittavaa rakentamista Helsingin Elielinaukion alueelle voi tulla alueesta järjestetettävän arkkitehtuurikilpailun myötä. Havainnekuva ei ota kantaa tulevan arkkitehtuurin ulkonäköön tai uuden rakentamisen sijoittumiseen suunnittelualueen sisällä, sillä kyseisten asioiden on tarkoitus ratketa arkkitehtuurikilpailun myötä.­

5.9.2020 2:00 | Päivitetty 5.9.2020 15:42

Arkkitehdit jatkavat huolestuneita kannanottojaan Helsingin Elielinaukion muutossuunnitelmista.

Vuoden 2019 arkkitehtuurin Finlandia-palkinnon voittaneet arkkitehdit Mona Schalin ja Kristina Karlsson Stadionark-arkkitehtitoimistosta ovat toimittaneet Helsingin Sanomien toimitukseen laatimiaan havainnekuvia. Kuvilla he haluavat näyttää, miten radikaalisti Elielinaukio ja sen ympäristö voivat tulevaisuudessa muuttua. Alueen kehittämiseksi on vireillä asemakaavamuutos ja arkkitehtuurikilpailu.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat