Yli kymmenen vuotta valmisteltu operaatio huipentuu: Korkeasaareen saapuu äärimmäisen harvinainen amurinleopardiuros - Kaupunki | HS.fi

Yli kymmenen vuotta valmisteltu operaatio huipentuu: Korkeasaareen saapuu äärimmäisen harvinainen amurinleopardiuros

Korkeasaareen saapuu amurinleopardiuros tämän vuoden lopussa. Luonnossa lajia tavataan enää noin sadan yksilön verran.

Korkeasaaressa on ennestään yksi amurinleopardipariskunta. Kuvassa amurinleopardinaaras.­

16.9. 11:40

Korkeasaareen saapuu loppuvuodesta yksi maailman harvinaisimmista kissapedoista.

Kyseessä on amurinleopardi, jota esiintyy luonnossa enää vain noin 100 yksilöä.

Nuori urosleopardi tuodaan Suomeen Moskovan eläintarhasta, ja sen toivotaan saavan pentuja Korkeasaaren vanhan naarasleopardin sekä myöhemmin saapuvan nuoren naaraan kanssa.

Korkeasaari on mukana amurinleopardin luontoonpalautushankkeessa, jonka tarkoituksena on elvyttää lajin luonnonvaraista kantaa.

Hanketta on valmisteltu yli kymmenen vuotta. Yhteistyötä ovat tehneet muun muassa Venäjän hallinto, kansainvälinen luonnonsuojeluliitto IUCN, Euroopan eläintarhajärjestö sekä amurinleopardin lajikomitea.

Amurinleopardeja esiintyy luonnonvaraisena Venäjän Kaukoidässä.

”Primorskin alueelle, josta amurinleopardit ovat hävinneet, rakennetaan luontoonpalautuskeskus. Eläintarhoissa onnistuneesti lisääntyneitä nuoria amurinleopardipareja siirretään keskukseen lisääntymään. Siellä syntyvillä pennuilla ei ole ihmiskontakteja ja ne pääsevät aikuistuttuaan luontoon”, kertoo Korkeasaaren eläintenhoidon ja suojelun johtaja Nina Trontti tiedotteessa.

Jos Korkeasaaren amurinleopardit lisääntyvät onnistuneesti, ne ovat potentiaalisia ehdokkaita luontoonpalautuskeskukseen siirrettäväksi.

Pentujen itsenäistyttyä leopardiparit siirretään takaisin eläintarhoihin.

Luitko jo nämä?

Osaston uusimmat