”Tämä talo on moderni vitsi” – ”Talotohtori” ja kolme muuta asiantuntijaa lähtivät kierrokselle Helsinkiin, jonka uudesta arkkitehtuurista ei sanominen lopu - Kaupunki | HS.fi

”Tämä talo on moderni vitsi” – ”Talotohtori” ja kolme muuta asiantuntijaa lähtivät kierrokselle Helsinkiin, jonka uudesta arkkitehtuurista ei sanominen lopu

Luodaanko nykyisin iätöntä arkkitehtuuria, jota ihaillaan vielä vuosikymmenten päästä? Asiantuntijaraati arvioi HS:lle uusia asuinkerrostaloja Helsingissä.

Asiantuntijaraati analysoi HS:lle neljä uutta asuinkerrostaloa ja pohti, ihaillaanko niitä vielä vuosikymmenten päästä vai ei. Kuvassa Harjannetie 44 Viikissä.

20.9.2020 2:00 | Päivitetty 20.9.2020 6:23

Joissain taloissa vain on sitä jotakin: 1900-luvun alun jugendrakennukset ja 1950-luvun rapatut, matalat lamellikerrostalot miellyttävät edelleen monen silmää.

Joidenkin talojen estetiikka näyttää kestävän vuosikymmeniä tai -satoja samaan aikaan kun toiset menettävät viehätyksensä hyvin nopeasti, tai eivät ylipäätään koskaan muutu viehättäviksi suuren yleisön silmissä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat