Koulutoverit kaatoivat välitunnilla 11-vuotiaan vantaalaispojan maahan ja hakkasivat: Poliisin mukaan tilanne oli ”hyvin vaarallinen” - Kaupunki | HS.fi

Koulutoverit kaatoivat välitunnilla 11-vuotiaan vantaalaispojan maahan ja hakkasivat: Poliisin mukaan tilanne oli ”hyvin vaarallinen”

Poliisin mukaan tilanne olisi voinut aiheuttaa erittäin vakavia vammoja.

Kytöpuiston koulu sijaitsee Vantaan Havukoskella.­

22.9. 11:00

Kytöpuiston koulun väkivaltatilanteesta on epäiltynä neljä oppilasta, poliisi kertoo. Kuudesluokkalaiset oppilaat olivat kaataneet toisen oppilaan maahan ja kohdistaneet tähän väkivaltaa ainakin lyömällä.

Tutkinnanjohtaja Simo Kauppinen Itä-Uudenmaan poliisista kertoo, että uhri säästyi onneksi vakavilta vammoilta.

”Tilanne oli kuitenkin hyvin vaarallinen, vammat olisivat potentiaalisesti voineet olla erittäin vakavat”, Kauppinen sanoo.

Vantaan kaupunki tiedotti sunnuntaina, että Kytöpuiston koululla Havukoskella tapahtui viime viikon tiistaina vakava väkivallanteko. Kaupungin mukaan koululle soitettiin ambulanssi, ja oppilas sai tarvitsemansa ensihoidon.

Väkivallanteko tapahtui välitunnin aikana. Vantaan kaupungin perusopetusjohtajan Ilkka Kalon mukaan pihalla oli tapahtumaan aikaan viisi välituntivalvojaa. Koulussa on noin 430 oppilasta.

Koulu kertoi kutsuneensa heti tilanteen jälkeen paikalle poliisin ja aloittaneensa kurinpitotoimien valmistelut.

Kauppisen mukaan yhtä vakavat tilanteet eivät ole kouluilla yleisiä.

”Kouluilla on tasaisin väliajoin jotain kahinaa, joihin pyritään puuttumaan, mutta ei tällainen ole kovin yleistä. Aina, kun lapset kohdistavat toisiinsa väkivaltaa, siinä on iso vammautumisen riski.”

Poliisi pyrkii Kauppisen mukaan ehkäisemään väkivalta- ja kiusaamistilanteita ennaltaehkäisevästi esimerkiksi kampanjoilla ja tiedotuksella. Vanhempien osallisuus ennaltaehkäisemisessä on Kauppisen mukaan olennaista.

Poliisi jatkaa tapauksen selvittämistä. Väkivaltaan osallistuneet oppilaat ovat alle 15-vuotiaita, joten heidän kohdallaan puhutaan epäilystä rikolliseen tekoon.

Myös koulu jatkaa tällä viikolla kurinpitotoimien jatkovalmisteluja. Kurinpitotoimet vaihtelevat lievimmästä, eli jälki-istunnosta kirjalliseen varoitukseen ja määräaikaiseen erottamiseen. Kalon mukaan määräaikaisia, enintään kolmen kuukauden erottamisia tehdään Vantaalla vuosittain ”yhden käden sormilla laskettu” määrä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston uusimmat