Poliisi selvittää yhä Meilahdessa sattunutta polku­pyöräilijän kuolemaan johtanutta onnettomuutta, ketään ei ole otettu kiinni - Kaupunki | HS.fi

Poliisi selvittää yhä Meilahdessa sattunutta polku­pyöräilijän kuolemaan johtanutta onnettomuutta, ketään ei ole otettu kiinni

Surmansa saaneen miehen ystävät toivat onnettomuuspaikalle valkoisen polkupyörän.

Onnettomuudessa kuolleen miehen ystävät kokoontuivat lauantaina illansuussa turmapaikalle laulamaan laulun. Mukanaan he toivat valkoiseksi maalatun pyörän ja kynttilöitä.­

25.9. 16:32 | Päivitetty 26.9. 22:47

Pyöräilijä kuoli perjantaina polkupyörän ja auton törmäyksessä Helsingin Meilahdessa, kertoi Helsingin poliisi Twitterissä.

Onnettomuus tapahtui Meilahdentien ja Paciuksenkadun risteyksessä perjantaina iltapäivällä noin kello 14.40. Lauantaina iltapäivällä poliisi kertoi, että ketään ei ole kiinniotettuna tapauksen vuoksi.

Onnettomuudessa osallisena ollut pakettiauto oli Postin alihankkijan omistuksessa. Postista kerrotaan HS:lle, että auton kuljettaja on alihankkijan palkkalistoilla.

Poliisi ei vielä lauantaina iltapäivällä kertonut tapauksesta yksityiskohtia muun muassa siksi, että monia kuulusteluja oli vielä tekemättä eikä tarkkaa kuvaa tapahtumien kulusta ollut vielä muodostunut.

Sen poliisi vahvisti jo perjantaina, että uhri ja pakettiauton kuljettaja ovat täysi-ikäisiä.

Paciuksenkadun ja Meilahdentien risteyksessä tapahtui pyöräilijän kuolemaan johtanut onnettomuus perjantaina iltapäivällä.­

Kynttilöitä Meilahdentien ja Paciuksenkadun onnettomuuspaikalla Helsingin Meilahdessa lauantaina.­

Paciuksenkatu ja Meilahdentie ovat liikenteeltään vilkkaita. Iho- ja allergiasairaalan alapuolella sijaitsevan risteyksen kohdalla sekä Paciuksenkatu että sen kanssa rinnan kulkeva pyörätie pitkän mäen alla sijaitsevat notkelmassa, jossa on liikennevalot sekä autoille että kevyelle liikenteelle.

Onnettomuudella oli poliisin mukaan lukuisia silminnäkijöitä, joita haastatellaan onnettomuuden yksityiskohtien hahmottamiseksi.

Esimerkiksi Helsingin polkupyöräilijät -yhdistys on jakanut Twitter-tilillään kuvan onnettomuuspaikalle tuoduista kukista ja kynttilöistä. Paikalle on tuotu myös valkoiseksi maalattu niin sanottu aavepyörä, jollaisia tapaa ilmaantua polkupyöräilijän hengen vaatineen onnettomuuksien tapahtumapaikoille.

Luitko jo nämä?

Osaston uusimmat