Mies tuomittiin elättämään toisen miehen biologista lasta - Kaupunki | HS.fi

Mies tuomittiin elättämään toisen miehen biologista lasta

Helsingin hovioikeus piti käräjäoikeuden päätöksen ennallaan.

15.10. 10:44

Oikeus määräsi miehen maksamaan elatusapua lapselle, jonka biologinen isä mies ei ole. Lapsi syntyi avioliitossa ja miehestä tuli siksi lapsen laillinen isä.

Helsingin hovioikeus antoi päätöksensä asiassa torstaina. Helsingin käräjäoikeus oli päättänyt jo aiemmin, että mies on elatusvelvollinen, vaikka ei ole lapsen biologinen isä. Hovioikeus piti käräjäoikeuden päätöksen ennallaan.

Lapsi syntyi miehen ja naisen avioliitossa vuonna 2014. Kaksi vuotta myöhemmin aviomies sai tietää, että lapsi ei ollut hänen biologinen lapsensa. Mies haki oikeudelta isyyden kumoamista. Vaatimus isyyden kumoamisesta hylättiin, koska kumoamispäätöstä haettiin määräajan umpeuduttua.

Tämän jälkeen mies valitti elatusvelvollisuudestaan käräjäoikeuteen. Hän vaati vapautusta lapsen elatuksesta koska katsoi, että lapsen äiti on kykenevä elättämään lapsen yksin. Lisäksi mies katsoi, että lapsen äiti vaatii elatusapua tarkoituksenaan vahingoittaa miestä.

Käräjäoikeus totesi tuomiossaan, että lapsen elatusvelvollisuus ei ole riippuvainen toisen vanhemman kyvystä elatukseen vaan elatusvelvollisuus on lapsen oikeus. Lisäksi käräjäoikeus ei uskonut, että elatusta vaadittiin vahingoittamistarkoituksessa. Se katsoi miehen velvolliseksi maksamaan elatusapua lapselle, sillä hän on isyyslain nojalla lapsen laillinen isä.

Hovioikeus piti tänään julkaistussa päätöksessään käräjäoikeuden päätöksen ennallaan.

Luitko jo nämä?

Osaston uusimmat