Mellunmäen kiistanalainen kortteliuudistus hyväksyttiin kaupunki­ympäristö­lautakunnassa: ”Uskon, että tämä tulee olemaan monelle taloyhtiölle innostava esimerkki”

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi tiistaina Mellunmäen Ounasvaarantie 2:n ja Pallaksentie 1:n tarkistetun asemakaavan muutosehdotuksen. Päätös mahdollistaa nykyisten asuinkerrostalojen purkamisen ja alueen asuntomäärän kuusinkertaistamisen.

Mellunmäkeen aiotaan rakentaa korkeampia taloja vanhojen matalien talojen tilalle Ounasvaarantien ja Pallaksentien väliselle alueelle.

3.11.2020 20:23

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi tiistaina Mellunmäen Ounasvaarantie 2:n ja Pallaksentie 1:n tarkistetun asemakaavan muutosehdotuksen.

Kyseessä on kaava, joka tarkoittaa kokonaisen korttelin täydellistä muodonmuutosta lähellä Mellunmäen metroasemaa. Suunnitelmissa nykyiset 1960-luvulla rakennetut 3–4 kerroksiset rakennukset puretaan ja niiden tilalle rakennetaan kymmenkunta uutta asuinkerrostaloa. Uudet talot olisivat pääosin 6–8-kerroksisia, mutta yksi taloista olisi 12-kerroksinen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat