Vantaan kerros­talo­palossa kuoli vuonna 1958 syntynyt mies, paloa epäillään tahallaan sytytetyksi - Kaupunki | HS.fi

Vantaan kerros­talo­palossa kuoli vuonna 1958 syntynyt mies, paloa epäillään tahallaan sytytetyksi

Palo tapahtui lähellä kauppakeskus Jumboa hieman puolenyön jälkeen.

Pelastuslaitos sai ilmoituksen tulipalosta lähellä kauppakeskus Jumboa ennen kello yhtä maanantain vastaisena yönä. Kuva on otettu maanantaiaamuna.­

23.11.2020 8:12 | Päivitetty 23.11.2020 16:10

Itä-Uudenmaan poliisi tutkii Vantaan tulipaloa törkeänä tuhotyönä ja vaaran aiheuttamisena. Tulipaloa epäillään tahallaan sytytetyksi.

Palo tapahtui kerrostalossa Junkkarinkaari-nimisellä kadulla, lähellä kauppakeskus Jumboa maanantain vastaisena yönä. Poliisin mukaan palossa on kuollut yksi ihminen, asunnossa asunut vuonna 1958 syntynyt mies.

Poliisi kertoo tiedotteessaan suorittaneensa asunnossa rikospaikkatutkimuksia. Asunnosta on löytynyt palamatta jääneitä palavia nesteitä.

Pelastuslaitos sai ilmoituksen palosta yöllä kello 00.45. Paikalla oli useita pelastuslaitoksen ja poliisin yksiköitä. Talon ympäristö eristettiin toiminnan turvaamiseksi ja pelastuslaitos evakuoi talon asukkaat muista asunnoista.

Tapauksen esitutkinta jatkuu poliisin mukaan muun muassa asunnon teknisellä tutkinnalla ja asunnosta löytyneen vainajan kuolemansyyn selvittämisellä.

Epäillyn tekijän osalta poliisi ei suorita aktiivisia etsintätoimenpiteitä, kerrotaan poliisin tiedotteessa.

Ilta-Sanomien mukaan poliisi oli paikalla raskaasti aseistautuneena. Rikoskomisario Tero Tyynelä Itä-Uudenmaan poliisista ei tässä vaiheessa kommentoi asiaa tarkemmin.

”Tässä vaiheessa asia on tutkinnallisesti niin tuore, että faktoista ei paljon pysty lausumaan. Rikosnimike on kuitenkin tämä.”

Tyynelän tiedossa ei ole, että palossa olisi sattunut muita vakavia henkilövammoja.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat