Ravintoloitsija Sedu Koskinen siirtää suuria juhliaan muutamalla viikolla: ”Työntekijöitä ja ystäviä kohtaan alkoi tulla kovaa painetta” - Kaupunki | HS.fi

Ravintoloitsija Sedu Koskinen siirtää suuria juhliaan muutamalla viikolla: ”Työntekijöitä ja ystäviä kohtaan alkoi tulla kovaa painetta”

Juhlat ovat saaneet laajaa huomiota, sillä nykyisten suositusten mukaan yli 10 hengen kokoontumisia pitäisi Uudenmaan alueella välttää.

Ravintoloitsija Sedu Koskinen.­

2.12.2020 10:10

Ravintoloitsija Sedu Koskinen on ilmoittanut siirtävänsä juhliaan muutamalla viikolla.

Koskinen kertoo peruneensa juhlat ystäviensä ja juhliin palkattujen työntekijöiden vuoksi. Hän korostaa, ettei ole muuttanut mieltään juhlien järjestämisestä koronaviruksen varjossa.

”Työntekijöitä ja ystäviä kohtaan alkoi tulla kovaa painetta. Osa työntekijöistä pelkäsi, ettei saa tulevaisuudessa töitä, jos on juhlissani töissä. Ystävät ovat saaneet aika paljon lokaa niskaan, että aika henkilökohtaiseksi tämä on mennyt”, hän sanoo HS:lle.

Koskisen yksityiset juhlat ovat saaneet laajaa huomiota, sillä nykyisten suositusten mukaan yli 10 hengen kokoontumisia pitäisi Uudenmaan alueella välttää.

Juhlien peruuntumisesta kertoi ensin MTV Uutiset.

Juhlilla ravintoloitsijan on määrä juhlistaa 30-vuotista yrittäjyyttään. Vieraita Hermannissa sijaitsevaan juhlatilaan on kutsuttu parisataa.

Vieraat eivät kuitenkaan Koskisen mukaan ryhtyneet perumaan tuloaan viime päivien keskustelun vuoksi.

”Tosi paljon oli tulossa porukkaa sinne. Ja kaikki artistit olisivat olleet mukana.”

Koskinen on nyt siirtänyt juhliaan uudenvuoden aattoon, mutta kertoo olevansa valmis siirtämään niitä vielä eteenpäin, jos tilanne sitä vaatii.

Koskinen on tilanteesta harmistunut.

”Totta kai tämä harmittaa, mutta ei ole minun maailmanloppuni. Positiivista on se, että biisi, joka minun oli tarkoitus esittää siellä, saatiin valmiiksi ja julkaisukuntoon, samoin levy ja musiikkivideo.”

Itsenäisyyspäivänä järjestetään Koskisen tietojen mukaan lukuisia juhlia, joissa ei tulla huolehtimaan koronatoimista. Hän kertoi aiemmin haluavansa olla esimerkki ja näyttää, kuinka isojen juhlien järjestäminen koronan kannalta turvallisella tavalla on mahdollista.

”Yritin järjestää juhlat, jossa tehdään ihan kaikki oikein. Suomi on itsenäisyyspäivänä täynnä bileitä, missä tehdään kaikki mahdolliset kommervenkit. Tässä asiassa kaikki olivat kuitenkin vain minun kimpussani.”

Etelä-Suomen aluehallintovirastosta (avi) kerrottiin tiistaina, että yksityiset ihmiset ovat etukäteen ilmiantaneet lukuisia koronarajoituksia uhmaavia yksityisiä juhlia.

Avilla ei ole mahdollisuutta puuttua yksityisiin tai julkisiin kokoontumisiin, mutta poliisilla on. Tilaisuuksiin puuttumiseen tarvitaan kuitenkin jonkinlaiset perusteet, kuten anniskeluun liittyvät epäselvyydet.

Raja yksityistilaisuuden ja yleisötilaisuuden välillä ei ole selvärajainen, mutta karkeasti arvioituna yleisötilaisuudella tarkoitetaan avointa tilaisuutta, johon osallistuminen on vapaaehtoista ja mahdollista kaikille.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat