Kolmea 16-vuotiasta poikaa epäillään samanikäisen pojan murhasta Helsingissä – Uhri löydettiin Koskelan sairaalan lähistöltä kolmen päivän kuluttua - Kaupunki | HS.fi

Kolmea 16-vuotiasta poikaa epäillään samanikäisen pojan murhasta Helsingissä – Uhri löydettiin Koskelan sairaalan lähistöltä kolmen päivän kuluttua

Uhri ja tekijöiksi epäillyt olivat tuttuja keskenään.

Murhatun teinipojan ruumis löydettiin Koskelantien varrella olevan työmaan takaa esiintymislavan näköisen rakennelman alta.­

9.12.2020 12:54 | Päivitetty 9.12.2020 15:35

Helsingin poliisi tutkii murhaa, jonka tekijäksi epäillään kolmea 16-vuotiasta poikaa. Uhri oli samanikäinen, ja pojat olivat tuttuja keskenään.

”Uhriin on tilanteessa kohdistettu eri puolille kehoa vakavaa ja pitkäkestoista väkivaltaa, jonka katsotaan olleen erityisen raakaa ja julmaa”, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss.

Forss ei kommentoi tekotapaa tai tekovälineitä esitutkinnan suojelemiseksi enempää.

Teko on poliisin tietojen mukaan tapahtunut perjantaina, mutta uhri löydettiin Koskelan sairaalan lähistöltä vasta maanantaina. Samana päivänä otettiin kiinni kolme poikaa, joiden epäillään syyllistyneen tekoon.

Uhrista ei ollut ehditty tehdä virallista katoamisilmoitusta poliisille ennen ruumiin löytymistä. Forss kuitenkin kertoo, että poliisiin oli otettu yhteyttä ennen ruumiin löytymistä, ja uhrista oli oltu huolissaan.

Ruumis löydettiin ulkoa Koskelan sairaalan alueelta. Forssin mukaan ruumista ei ollut varsinaisesti piilotettu, mutta sitä oli ollut hankala huomata.

Ensimmäisen havainnon uhrista teki paikalla ollut rakennusmies.

HS:n tietojen mukaan ruumis löydettiin Koskelantien varrella olevan työmaan takaa. Puistikossa oli pieni esiintymislavan näköinen rakennelma, jonka alla rakennusmies oli huomannut ruumiin, kertoo eräs paikalla ollut rakennustyöntekijä HS:n toimittaja Anna Takalalle.

Forssin mukaan uhri tai epäillyt eivät ole ulkomaalaistaustaisia. Kaikki nuoret asuvat pääkaupunkiseudulla.

”Toiset tunsivat toisensa paremmin, toiset vähän huonommin. En kommentoi sen enempää.”

Pojat olivat poliisin tietojen mukaan viettäneet yhden epäillyn syntymäpäiväjuhlia. Poliisin mukaan osalliset olivat nauttineet ”enemmän tai vähemmän alkoholia”. Muista päihteistä poliisilla ei ole toistaiseksi tietoa.

Forss kertoo, että syntymäpäiviä oli juhlittu ulkona.

Poliisi epäilee kaikkien kolmen epäillyn tavalla tai toisella osallistuneen väkivaltaan. Kaikki ovat myöntäneet osallistuneensa pahoinpitelyyn.

Forssin mukaan rikosnimike on tällä hetkellä epäilty murha, mutta asiaan saattaa esitutkinnan edetessä tulla muitakin rikosnimikkeitä.

Tiedotteen mukaan kuulusteluissa on selvinnyt, että joku nainen oli huutanut pojille jotakin jossain vaiheessa tekoa. Poliisi etsii nyt tätä naista tai muita tapahtumista tietäviä.

Tietoja otetaan vastaan sähköpostilla osoitteessa nuorisoryhma.helsinki@poliisi.fi tai puhelimitse virka-aikana numerossa 029 547 1200.

Tapaus kasvattaa entisestään synkkää tilastoa henkirikoksista, joista epäillään alaikäisiä.

Helsingissä on tapahtunut vuonna 2020 kaikkiaan kuusi henkirikosta tai henkirikoksen yritystä, joista epäillään alaikäistä. Osaan tapauksista liittyy poliisin mukaan useampi kuin yksi epäilty, ja yhteensä epäiltyjen määrä on nyt 12.

Luku on suuri aiempiin vuosiin verrattuna: vuosina 2018 ja 2019 rikosnimikkeillä murha, murhan yritys, tappo tai tapon yritys ei kirjattu Helsingissä yhtäkään tapausta.

Oikaisu 9.12. kello 14.29: Jutussa luki aikaisemmin, että Helsingissä on tapahtunut vuonna 2020 kaikkiaan viisi henkirikosta tai henkirikoksen yritystä, joista epäillään alaikäistä. Tapauksia on nyt oikeasti kuusi. Osaan tapauksista liittyy poliisin mukaan useampi kuin yksi epäilty, ja yhteensä epäiltyjen määrä on nyt 12, ei yhdeksän.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat