Poliisi on saanut yhteydenottoja Koskelan henkirikokseen liittyen – Kolme 16-vuotiasta poikaa vangittiin epäiltynä samanikäisen pojan murhasta - Kaupunki | HS.fi

Poliisi on saanut yhteydenottoja Koskelan henkirikokseen liittyen – Kolme 16-vuotiasta poikaa vangittiin epäiltynä samanikäisen pojan murhasta

Uhri ja epäillyt tunsivat toisensa. Teolle ei poliisin mukaan edelleenkään ole selvinnyt mitään motiivia.

Kolmen murhasta epäillyn pojan vangitsemisoikeudenkäynti alkoi Helsingin käräjäoikeudessa torstaina. Edessä asianajaja Seppo Heikkilä, taustalla oikeudenkäyntiä seuraavia henkilöitä.­

10.12.2020 5:54 | Päivitetty 10.12.2020 13:34

Kolme 16-vuotiasta poikaa on tänään vangittu samanikäisen pojan murhasta Helsingissä. Käräjäoikeus käsitteli asiaa aamulla suljetuin ovin. Kaikki asiakirjat on julistettu salaisiksi.

Syytteen nostamisen määräaika on 5. helmikuuta.

Poliisin mukaan epäilty henkirikos tapahtui perjantaina Koskelan sairaalan lähistöllä. Uhri löytyi tekopaikalta vasta maanantaina, jolloin myös epäillyt otettiin kiinni.

Poliisi kertoo jatkavansa lähipäivien aikana poikien kuulusteluja. Teolle ei poliisin mukaan edelleenkään ole tiedossa mitään motiivia.

Poliisi pyysi keskiviikkona naista, joka oli teon aikana käynyt huutamassa pojille jotain, ottamaan poliisiin yhteyttä. Nainen on ollut nyt yhteydessä poliisiin.

Poliisi pyytää edelleen lisätietoja henkilöiltä, jotka ovat mahdollisesti nähneet pojat. Lisäksi poliisi pyytää ilmoittamaan kaikista tapahtumiin liittyvistä lisätiedoista.

Tiedot voi ilmoittaa Helsingin poliisin nuorisoryhmälle joko sähköpostitse nuorisoryhma.helsinki@poliisi.fi tai soittamalla virka-aikana numeroon 029 547 1200.

Asiasta tiedotetaan poliisin mukaan tarkemmin aikaisintaan ensi viikolla, jotta vakavan rikoksen esitutkinta saa rauhan.

Poliisi on kertonut, että epäillyt ja uhri tunsivat toisensa entuudestaan. Poliisin mukaan uhriin oli kohdistettu eri puolille kehoa vakavaa, pitkäkestoista ja erityisen raakaa ja julmaa väkivaltaa.

Poliisi kertoi eilen, ettei sillä ole toistaiseksi tiedossa teolle mitään motiivia. Poliisin tietojen mukaan pojat olivat viettäneet yhden epäillyn syntymäpäiväjuhlia ja nauttineet alkoholia. Mahdollisista muista päihteistä poliisilla ei vielä ole tietoa.

Työmaa, jolta maanantaina löydettiin murhatun teinipojan ruumis.­

Poliisin mukaan epäiltyjä on alustavasti kuultu ja he ovat myöntäneet osallistuneensa kaverinsa pahoinpitelyyn. Rikoksesta epäillyt eivät ole poliisille entuudestaan tuttuja.

Uhrista ei ollut ehditty tehdä virallista katoamisilmoitusta poliisille ennen ruumiin löytymistä. Forss kuitenkin kertoo, että poliisiin oli otettu yhteyttä ennen ruumiin löytymistä, ja uhrista oli oltu huolissaan.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat