Puolueet julkaisseet jo joukon kuntavaali­ehdokkaita: Koripallo­maajoukkueen kapteeni Shawn Huff ja ministeri Timo Harakka haluavat Helsingin valtuustoon - Kaupunki | HS.fi

Puolueet julkaisseet jo joukon kuntavaali­ehdokkaita: Koripallo­maajoukkueen kapteeni Shawn Huff ja ministeri Timo Harakka haluavat Helsingin valtuustoon

Ehdokaslistoilta löytyy paljon vanhoja konkareita mutta myös uusia nimiä.

Suomen koripallomaajoukkueen entinen kapteeni Shawn Huff aikoo ehdolle vihreiden listalta.­

12.12.2020 2:00

Suomen koripallomaajoukkueen kapteeni Shawn Huff, 36, mielii politiikkaan. Huff on lähdössä ehdolle Helsingin vaalipiiristä vihreiden listalta.

Kuntavaalit järjestetään Suomessa sunnuntaina 18. huhtikuuta, ja Helsingissä puolueet julkaisevat vähitellen ehdokaslistojaan.

Vuosaaressa asuva Huff nimeää vaaliteemakseen liikunnan ja ihmisoikeudet.

”Omasta kokemuksesta tiedän, miten tärkeää liikunta on. Haluan, että mahdollisimman moni lapsi ja nuori pääsisi liikkumaan.”

Helsingin kaupunginvaltuuston suurin puolue kokoomus on tähän mennessä julkaissut 45 kuntavaaliehdokkaan nimet. Puolueiden listat täydentyvät vielä kevään mittaan.

Kokoomuksessa mukana on runsaasti nykyisiä kaupunginvaltuutettuja, kuten kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari Pia Pakarinen, 60, ja valtuustoryhmän nykyinen johtaja Daniel Sazonov, 27.

Leila Kaleva lähtee ehdolle kokoomuksen listalta.­

Lisäksi ehdolla ovat esimerkiksi pormestari Jan Vapaavuoren erityisavustaja Anniina Iskanius, 38, Finnairin strategiajohtaja, reservin luutnantti ja nykyisen kaupunginvaltuutetun Atte Kalevan puoliso Leila Kaleva, 44, Lähi-idän asiantuntija Seida Sohrabi, 30 ja Helsingin saunalauttayrittäjänä tunnettu vuosaarelainen Ilmari Heikkinen, 21.

Valtuuston kolmanneksi suurin puolue sdp on nimennyt jo 107 ehdokasta. Mukana on paljon konkareita, kuten nykyinen valtuustoryhmän johtaja Eveliina Heinäluoma, 32, professori Pentti Arajärvi, 72, lääkäri Ilkka Taipale, 78, työministeri ja kansanedustaja Tuula Haatainen, 60, sekä liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka, 57.

Timo Harakka menee ehdokkaaksi demareista.­

Lisäksi ehdolla ovat muun muassa ammattiliitto Pro:n viestintäjohtaja Jaana Aaltonen, 61 ja lastensuojelun ammattilainen Nita Austero, 25.

Neljänneksi suurin puolue vasemmistoliitto on asettanut tähän mennessä 79 ehdokasta. Vasemmistoliitto ei ole julkistanut ehdokkaiden ikätietoja. Mukana ovat nykyisistä valtuutetuista esimerkiksi ryhmänjohtaja, koulu­psykologi Anna Vuorjoki, kansanedustaja Paavo Arhinmäki, kansanedustaja ja nuorisotutkija Veronika Honkasalo, Pohjoismaiden vasemmiston pääsihteeri Mia Haglund sekä kansanedustaja Mai Kivelä.

Lisäksi ehdolla ovat esimerkiksi freelancer ja varavaltuutettu Jani ”Wallu” Valpio filosofi ja kirjoittaja Tuomas Nevanlinna sekä tanssitaitelija, vammaisaktivisti Maija Karhunen.

Tuomas Nevanlinna on vasemmistoliiton ehdokas.­

Valtuuston toiseksi suurimmasta puolueesta vihreistä ehdolle on lähdössä Huffin lisäksi muun muassa sisäministeri Maria Ohisalo ja kansanedustaja Emma Kari.

Puolueet ovat nimenneet myös pormestariehdokkaitaan. Tähän mennessä nimetty on Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan apulaispormestari Nasima Razmyar (sd), perus­suomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho, kansanedustaja Paavo Arhinmäki (vas), pastori, Helsingin kaupunginvaltuutettu Mika Ebeling (kd) ja nyt-liikkeen johtohahmo Harry Harkimo. Myös konkaripoliitikko Paavo Väyrynen on kertonut harkitsevansa Helsingin pormestariehdokkaaksi asettumista.

Oikaisu 12.12. kello 12.08: Shawn Huffin kerrottiin aiemmin olevan koripallomaajoukkueen entinen kapteeni.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat