Koskelan 16-vuotiaan nuoren murhan tutkinta jatkuu – Poliisi muistuttaa, että henkilötietoja sosiaalisessa mediassa levittävä voi syyllistyä rikokseen - Kaupunki | HS.fi

Koskelan 16-vuotiaan nuoren murhan tutkinta jatkuu – Poliisi muistuttaa, että henkilötietoja sosiaalisessa mediassa levittävä voi syyllistyä rikokseen

Poliisin mukaan yhden epäillyn huoltaja oli ollut yhteydessä poliisiin maanantaina 7. joulukuuta vain pari tuntia sen jälkeen kun rakennusmies oli löytänyt ruumiin,

Kynttilöitä surmatun 16-vuotiaan löytöpaikalla Koskelan sairaalan alueella perjantai-iltana.­

14.12.2020 15:53

Poliisi jatkaa tutkintaa ja epäiltyjen kuulustelemista Helsingin Koskelassa tapahtuneesta 16-vuotiaan epäillyn murhasta.

Poliisi ei kommentoi tässä vaiheessa tutkinnan yksityiskohtia esimerkiksi ruumiin löytymisestä, koska se voi vaarantaa keskeneräisen tutkinnan.

Tiedotteessa kerrotaan kuitenkin, että yhden epäillyn huoltaja oli ollut yhteydessä poliisiin maanantaina 7. joulukuuta vain pari tuntia sen jälkeen kun rakennusmies oli löytänyt ruumiin.

Teko on aiheuttanut laajaa keskustelua myös sosiaalisessa mediassa. Erään nuoren huolestunut huoltaja on ollut yhteydessä poliisiin ja kertonut, että sosiaalisessa mediassa väitetään hänen lapsensa olleen epäiltynä murhasta ja jaetaan lapsen tietoja, vaikka kyseinen nuori ei ole epäiltynä rikoksesta.

Poliisi muistuttaa, että perättömiä huhuja tai esimerkiksi henkilötietoja levittävä voi syyllistyä rikokseen.

Poliisi ei avaa tapahtumien kulkua tai teon motiivia vaan tiedottaa, ettei ole selvinnyt vielä mitään sellaista uutta tietoa, josta voisi tutkinnan tässä vaiheessa kertoa.

Tutkintaa mahdollisesti edistävät tiedot voi ilmoittaa Helsingin poliisin nuorisoryhmälle joko sähköpostitse osoitteeseen nuorisoryhma.helsinki@poliisi.fi tai soittamalla virka-aikana numeroon 029 547 1200.

Koskelan sairaalan alueelta työmaan takaa löytyi maanantaina 7. joulukuuta 16-vuotiaan pojan ruumis. Poliisi vangitsi muutama päivä myöhemmin kolme samanikäistä poikaa murhasta epäiltynä.

Murhasta epäillyt ja uhri tunsivat toisensa entuudestaan. Uhriin oli poliisin mukaan kohdistettu eri puolille kehoa vakavaa, pitkäkestoista sekä erityisen raakaa ja julmaa väkivaltaa.

Pojat olivat viettäneet perjantaina 4. joulukuuta yhden epäillyn syntymäpäiväjuhlia ja nauttineet alkoholia ulkona Koskelan sairaalan alueella. Mahdollisista muista päihteistä poliisilla ei ainakaan toistaiseksi ole tietoa.

Epäillyt ovat poliisin mukaan myöntäneet osallistuneensa kaverinsa pahoinpitelyyn. Rikoksesta epäillyt eivät ole poliisille entuudestaan tuttuja.

Uhrista ei ollut ehditty tehdä virallista katoamisilmoitusta poliisille ennen ruumiin löytymistä. Tutkinnanjohtaja Marko Forss kertoi kuitenkin aikaisemmin, että poliisiin oli otettu yhteyttä ennen ruumiin löytymistä ja uhrista oli oltu huolissaan.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat