Influenssarokote on loppumassa Keski-Uudeltamaalta – lisää ei ole enää mahdollista tilata, kertoo kuntayhtymä - Kaupunki | HS.fi

Influenssarokote on loppumassa Keski-Uudeltamaalta – lisää ei ole enää mahdollista tilata, kertoo kuntayhtymä

Keski-Uudenmaan kuntayhtymä aikoo jakaa jäljellä olevat rokotteet riskiryhmiin kuuluville asiakkaille.

Influenssarokotteita annettiin Tampereella 14. marraskuuta.­

15.12.2020 10:47

Influenssarokote on loppumassa Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymän (Keusote) alueelta, eikä lisää ole tulossa, kuntayhtymä tiedottaa.

Rokotetta saatiin tilauksella lisää vain pieni erä, eivätkä lisätilaukset ole mahdollisia. Kuntayhtymään kuuluvat Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula.

Jäljellä olevat rokotteet jaetaan Keusoten mukaan alueen riskiryhmään kuuluville asiakkaille. Rokottamista jatketaan niin kauan kuin rokotetta riittää.

Rokotteiden saatavuusongelmasta johtuen alueella ei voitu rokottaa jopa 60 000 henkilöä, kuten oli aiemmin suunniteltu.

Keusote kuitenkin huomauttaa tiedotteessaan, että influenssarokotuksia on annettu alueella tähän mennessä jo 7 100 ihmiselle enemmän kuin koko viime influenssakaudella. Yhteensä rokotuksia on annettu alueella 44 250 kappaletta.

Kuntayhtymä saattaa joutua perumaan jo varattuja rokotusaikoja. Riskiryhmään kuuluvat asiakkaat voivat tiedustella vapaita aikoja vielä, mutta muilta ajanvaraus on suljettu.

Influenssarokotteet ovat olleet vähissä monilla muillakin alueilla, sillä niiden kysyntä on ollut tänä vuonna niin suurta. Esimerkiksi Vaasa keskeytti rokotteiden antamisen marraskuussa, ja yksityisillä lääkäriasemilla rokoteajat varattiin loppuun jo marraskuun alussa.

Influenssarokotetta on pidetty tänä vuonna erityisen tärkeänä koronavirusepidemian vuoksi. Esimerkiksi THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek on sanonut HS:lle, että samanaikaiset infektiot lisäävät huomattavasti vakavan taudin riskiä.

Nohynek on myös kertonut, että influenssarokotteita tilattiin tänä vuonna Suomeen 1,8 miljoonaa annosta, kuten tavallisestikin.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat