Naisystävänsä kuristanut mies tuomittiin 10 vuoden vankeuteen – Mies oli kuristanut edellisen naisystävänsä 15 vuotta sitten - Kaupunki | HS.fi

Naisystävänsä kuristanut mies tuomittiin 10 vuoden vankeuteen – Mies oli kuristanut edellisen naisystävänsä 15 vuotta sitten

Henkirikos tapahtui Vantaan Hämeenkylässä syyskuussa.

22.12.2020 13:37

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi Vantaan Hämeenkylässä naisystävänsä hengiltä kuristaneen miehen taposta. 49-vuotias mies sai kymmenen vuotta vankeutta.

Henkirikos tapahtui syyskuussa. Nainen oli maannut sängyllä, ja tuomittu oli mennyt tämän päälle ja alkanut kuristaa kahdella kädellä. Oikeus totesi, että naisella oli olemattomat mahdollisuudet päästä tilanteesta pois.

Uhri oli poliisin mukaan noin 40-vuotias.

Käräjäoikeuden tuomiosta ilmenee, että mies on syyllistynyt aiemminkin vastaavanlaiseen tekoon. Mies tappoi helmikuussa 2005 silloisen naisystävänsä niin ikään kuristamalla. Oikeuden mukaan tämä osoittaa tuomitussa piittaamattomuutta naisystäviensä terveyttä ja henkeä kohtaan.

Tuomiosta voi valittaa hovioikeuteen. Käräjätuomiossa Mika Juhani Multimäki määrättiin pidettäväksi edelleen vangittuna.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat