Helsingin uimahalleja ylläpitävä Urheiluhallit lomauttaa koko henkilöstön – ”Toivon, että pääsisimme tammikuussa avaamaan” - Kaupunki | HS.fi

Helsingin uimahalleja ylläpitävä Urheiluhallit lomauttaa koko henkilöstön – ”Toivon, että pääsisimme tammikuussa avaamaan”

Urheiluhallien kävijämäärä romahti koronavuoden aikana noin 30 prosenttia.

Mäkelänrinteen uimahallin uima-allas.­

22.12.2020 15:19

Helsingin uimahalleja pyörittävä Urheiluhallit Oy lomauttaa koko henkilöstönsä. Lomautus alkaa heti joulun jälkeen. Lomautuksen pituudesta ei vielä ole tarkkaa tietoa, sillä se on riippuvainen koronatilanteesta.

Henkilöstö on lomautettuna ainakin tammikuun 10 päivään saakka, jolloin mahdollisia rajoituksia seuraavan kerran tarkastellaan. Lomautuksen enimmäispituudeksi on nyt määritelty 90 päivää, Urheiluhallit oy:n toimitusjohtaja Pekka Laitinen kertoo.

”Mikäli hallit avataan aiemmin, niin pyydämme henkilökuntaa palaamaan töihin.”

Urheiluhallit ylläpitää kaikkiaan seitsemää uimahallia ja lisäksi Pasilan urheiluhallia. Yhtiö vastaa esimerkiksi Mäkelänrinteen ja Vuosaaren uimahallien toiminnasta.

Hallit ovat parhaillaan jo toista kertaa kuluvan vuoden aikana suljettuina koronapandemian vuoksi.

Henkilökunnalle ei yksinkertaisesti enää ole kyetty löytämään työtä, Laitinen sanoo.

”Vielä viime keväänä pystyimme erilaisten lomajärjestelyin ja vuosikorjausten avulla pitämään henkilökunnan työllistettynä. Nyt kun jatkuivat yhä, ei töitä enää ollut tarjolla.”

Urheiluhallit on Helsingin kaupungin tytäryhtiö. Kaupunki tukee sen kautta kaupunkilaisten liikuntaa ja tämä pitää esimerkiksi hinnat kurissa.

Urheiluhallien paikoissa tehdään tavanomaisena vuonna noin 3 miljoonaa asiakaskäyntiä vuodessa.

Laitisen hartaimpana toiveena onkin, että urheilupaikat saataisiin jälleen avattua.

”Ymmärrän, että tässä tilanteessa halutaan saada sosiaaliset kontaktit minimiin. Toivon kuitenkin, että pääsisimme tammikuussa avaamaan. Muuten tällä voi pitkittyessä olla ikäviä seurauksia helsinkiläisten liikkumiseen ja siitäkään ei hyvä seuraa.”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat