Romanialaisia naisia eri puolilla Suomea parittaneet tuomittiin vankeuteen – naisten rekrytoinnissa oli käytetty hyväksi viettelyä - Kaupunki | HS.fi

Romanialaisia naisia eri puolilla Suomea parittaneet tuomittiin vankeuteen – naisten rekrytoinnissa oli käytetty hyväksi viettelyä

Oikeuden mukaan toiminta oli laajamittaista ja organisoitua.

Romanian kansalaisiin liittyvää törkeää paritusjuttua käsiteltiin Helsingin käräjäoikeudessa 24. marraskuuta 2020.­

23.12.2020 12:01 | Päivitetty 23.12.2020 12:39

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut kolme ihmistä ehdottomiin vankeusrangaistuksiin romanialaisnaisten parituksesta Suomessa. Oikeuden mukaan parituksen kohteena oli yli 20 naista, jotka myivät seksiä eri kaupungeissa vuosina 2013–2020.

Oikeuden mukaan toiminta oli laajamittaista ja organisoitua. Romaniasta oli houkuteltu jatkuvasti lisää naisia Suomeen, ja rekrytoinnissa oli käytetty hyväksi viettelyä ja usealla naisella on ollut seurustelusuhde johonkuhun vastaajista Suomeen tullessa, käräjäoikeuden tiedotteessa sanotaan.

Kolmikon lisäksi asiassa tuomittiin kaksi ihmistä ehdollisiin vankeusrangaistuksiin. Yhden syytteet hylättiin.

Myös vastaajat ovat romanialaisia.

Poliisi on aiemmin kertonut, että ryhmää on johdettu Craiovan kaupungista Romaniasta. Myös naiset ovat pääosin kotoisin sieltä, mutta myös muualta Romaniasta.

Ryhmä on toiminut Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Turussa, Tampereella, Hämeenlinnassa, Lohjalla, Forssassa, Kemissä, Oulussa, Seinäjoella ja Hyvinkäällä.

”Naisten värväämisen lisäksi ryhmittymä järjesti työasunnot ja kuljetukset sekä päätti, kuka teki töitä ja missä. Se myös valvoi toimintaa ja keräsi rahat. Osalta naisista vietiin kaikki heidän Suomessa ansaitsemansa rahat, osalta puolet”, Helsingin poliisi kertoi tapauksesta lokakuussa.

Rikoshyöty on poliisin selvitysten mukaan ollut useita satoja tuhansia euroja. Poliisi on saanut takavarikoitua kymmeniä tuhansia euroja käteistä rahaa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat