Uudenvuodenyö sujui Helsingissä tavanomaista rauhallisemmissa merkeissä, sairaala­hoitoa vaatineita ilotulitteiden aiheuttamia vammoja ainakin neljä

Helsingin pelastuslaitosta työllisti yön aikana esimerkiksi parvekepalo. Ainakin Espoossa ilotulitteilla oli sytytetty rakennusten läheisyydessä tai seinässä kiinni olleita postilaatikoita.

Ihmisiä oli kerääntynyt rannalle ampumaan ilotulitteita vuoden vaihtumisen kunniaksi Lauttasaaressa Helsingissä uudenvuodenaattona torstaina.

31.12.2020 17:55 | Päivitetty 1.1.2021 11:50

Poliisille ja pelastuslaitokselle riitti uudenvuodenaattona ja -yönä tehtäviä ainakin Helsingissä. Tavalliseen uuteenvuoteen verrattuna yö oli kuitenkin sujunut sekä poliisin että pelastuslaitoksen mukaan rauhallisissa merkeissä.

Poliisi sai viime tipassa ilmoituksen Kansalaistorilla aattoiltana järjestettävästä pienestä mielenosoituksesta. Helsingin poliisin johtokeskuksen viestinnästä kerrottiin perjantain puolella alkuyöstä, että kyseessä oli alle kymmenen hengen kokoontuminen, joka alkoi iltayhdentoista pintaan. Poliisin mukaan torille kokoontuneilla oli musiikkilaitteistoa. Poliisin arvion mukaan mielenosoittajien ydinryhmä pysyi ilmoitetun alle kymmenen hengen kokoisena, mutta kokoontumista kerääntyi Kansalaistorille ja sen laitamille seuraamaan jonkin verran muita ihmisiä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat