Rakennustyömaan toiminta keskeytettiin Helsingissä koronatartuntojen takia - Kaupunki | HS.fi

Rakennustyömaan toiminta keskeytettiin Helsingissä koronatartuntojen takia

Mäkelänkadulla Lääkäriliiton kiinteistön rakennustyömailla todettiin positiivinen koronavirustulos neljällä työntekijällä.

13.1. 21:14

Helsingissä Mäkelänkadulla Lääkäriliiton kiinteistön rakennustyömaat suljettiin väliaikaisesti maanantaina työntekijöillä ilmenneiden koronavirustapausten vuoksi.

Kiinteistön omistavan Lääkäriliiton talousjohtaja Erkki Peiponen vahvistaa asian. Positiivinen koronavirustulos todettiin neljällä työntekijällä.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti. Iltalehden mukaan tartuntoja oli suomalaisilla ja ulkomaalaisilla työtekijöillä. Rakennustyöt on keskeytetty 21. tammikuuta asti.

Iltalehden haastattelema rakennustyöntekijä kertoo, ettei ole saanut yleisiä ohjeita koronasuosituksista työmaalla. Rakennustyöntekijän näkemyksen mukaan työmailla on jatkuvasti ongelmia koronaohjeiden noudattamisen suhteen.

”Suurin osa työntekijöistä ei käytä maskeja. Asenne on sellainen, ettei työntekijöitä kiinnosta yhtään. Ihmettelen maskien käyttämättömyyttä. Olemme tehneet koko ikämme työtä, missä maskeja täytyy pitää koko päivän. Ei sen pitäisi olla mikään uusi asia”, työntekijä sanoi Iltalehdelle.

Rakennusliitto vaati viime viikolla pakollisia koronatestejä ulkomaisille työntekijöille.

Liiton mukaan riskejä aiheuttavat erityisesti ulkomaiset työntekijät, jotka Suomeen saapuessaan eivät halua tai pysty jäämään omaehtoiseen karanteeniin, jota viranomaiset nykyisellään suosittelevat. Rakennusliitto esittää ratkaisuksi rajalla tehtäviä pakollisia koronatestejä.

Lue lisää: Rakennusliitto vaatii ulkomaisille työntekijöille pakollisia koronatestejä – ”Omaehtoinen karanteeni ei tarkoita meidän alalla yhtään mitään”

Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi kertoi Iltalehdelle, että Mäkelänkadulla sattunut tapaus on tyypillinen malliesimerkki rakennusalan viimeaikaisista ongelmista.

”Juuri tämän tyyppisiä tapauksia on ollut joulukuun jälkeen useampia ja niitä tulee olemaan ilman muuta enemmän. Tämä ei tullut yhtään yllätyksenä”, Harjuniemi sanoi.

Harjuniemen mukaan rakennusmiehiä tuodaan Suomeen Baltiasta ja Romaniasta, jossa koronavirustilanne on pahempi, joten tartuntoja tulee sieltä myös Suomeen.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat