Husin ajanvaraus­järjestelmä koronarokotusten varaamiseen avattu sote-ammattilaisille - Kaupunki | HS.fi

Husin ajanvaraus­järjestelmä koronarokotusten varaamiseen avattu sote-ammattilaisille

Järjestelmä otetaan käyttöön väestön rokotusajanvarauksiin tammikuun lopussa, kun ikääntyneiden ja riskiryhmien rokotukset alkavat

Suomessa on annettu jo kymmeniä tuhansia koronavirusrokotteita. Väestön rokotukset voivat alkaa Husissa tammikuun lopulla.­

14.1. 16:03

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Husin ajanvarausjärjestelmä koronarokotusten varaamiseen on avattu sote-ammattilaisille, Hus kertoi tiedotteessaan torstaina.

Husin tuottama itsepalveluna toimiva ajanvarausjärjestelmä on otettu käyttöön kuluvalla viikolla. Tällä hetkellä rokotetaan koronapotilaita hoitavaa terveydenhuollon henkilöstöä sekä ikääntyneiden ympärivuorokautisen hoivan henkilöstöä ja asukkaita.

Väestön rokotusajanvarauksiin järjestelmä avautuu tammikuun lopussa, kun ikääntyneiden ja riskiryhmien rokotukset alkavat.

Asukkaiden rokotusten järjestämisestä vastaavat kunnat.

Husin johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi kertoi STT:lle keskiviikkona, että alustavia suunnitelmia esimerkiksi väestön tiedotuksesta ja rokotuspaikoista on jo tehty.

Rokotusten aloittamisesta kerrotaan Mäkijärven mukaan pääasiassa yleisen tiedotuksen kautta. Tietyt erityisryhmät, kuten erityisessä riskissä olevat pitkäaikaissairaat, saattavat saada myös henkilökohtaisen kutsun.

Valtaosa koronaviruspotilaita hoitavasta henkilökunnasta on jo rokotettu Suomen yliopistosairaan­hoitopiireissä. Husin henkilökunnasta lähes kaikki koronapotilaita hoitavat on jo rokotettu.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen johtavan asiantuntija Mia Kontio kertoi STT:lle keskiviikkona, että Suomessa on annettu yhteensä arviolta reilut 50 000 rokoteannosta.

THL ei ole enää ohjeistanut sairaanhoitopiirejä varaamaan puolta saapuneista rokotteista toista annosta varten, vaan käyttämään kaikki saadut annokset. Tehosteannokset on tarkoitus ottaa myöhemmin saapuvista eristä.

Muuttuneiden ohjeiden vuoksi rokotusten tahti on yliopistosairaaloiden mukaan kiihtynyt.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat