Autopartio etsii ulkona majailevia kireän pakkasen vuoksi, helsinkiläisiä pyydetään ilmoittamaan havainnoistaan - Kaupunki | HS.fi

Autopartio etsii ulkona majailevia kireän pakkasen vuoksi, helsinkiläisiä pyydetään ilmoittamaan havainnoistaan

Autopartio kuljettaa ulkoa tavoitetut ihmiset tarvittaessa hätämajoitukseen, selviämisasemalle tai päivystykseen

Asunnottomien yökahvila Kalkkers toimi aiemmin Mäkelänkadulla.­

15.1. 17:42

Asunnottomien yhdistys Vailla vakinaista asuntoa ry:n (Vva) Yökiitäjä-autopartio ajaa perjantaina ylimääräisiä vuoroja Helsingissä kireän pakkasen vuoksi.

Yökiitäjän tavoitteena on tavoittaa ulkona majailevat palvelujen ulkopuolella olevat asunnottomat ja ehkäistä henkeä ja terveyttä uhkaavien vammojen synty. Autopartio kuljettaa ulkoa tavoitetut ihmiset tarvittaessa hätämajoitukseen, selviämisasemalle tai päivystykseen. Yökiitäjät jakavat myös lahjoitusvaatteita ja lämmintä juotavaa.

Helsinkiläiset voivat ilmoittaa perjantaina havaitsemistaan ulkona yöpyvistä puhelinnumeroon 050 407 9703. Vva ry:n työntekijät käyvät tarkistamassa heidän tilanteensa ja tarjoavat apua.

Numero ei ole Yökiitäjien vakionumero eli se ei ole käytössä muulloin.

Helsingissä hätämajoitusta tai yösijan tarjoavat Hietaniemen palvelukeskus osoitteessa Hietaniemenkatu 5, Alppikulma-rakennus osoitteessa Alppikatu 2 (hakeudutaan Hietaniemen palvelukeskuksen kautta), Yökeskus Kalkkers osoitteessa Hämeentie 64 ja Helsingin diakonissalaitoksen hätämajoitus osoitteessa Inarintie 8. Diakonissalaitoksen hätämajoitus on tarkoitettu liikkuvalle väestölle ja paperittomille.

16–29-vuotiaille hätämajoitusta tarjoava Nuoli osoitteessa Mäkelänkatu 50 on kiinni 21. tammikuuta asti.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat