Vallilan puukotuksesta nostettiin syytteet: kahta 16-vuotiasta syytetään taposta ja törkeästä ryöstöstä - Kaupunki | HS.fi

Vallilan puukotuksesta nostettiin syytteet: kahta 16-vuotiasta syytetään taposta ja törkeästä ryöstöstä

Asian pääkäsittely aloitetaan Helsingin käräjäoikeudessa 29. tammikuuta.

Vuonna 2001 syntynyt mies kuoli saamiinsa vammoihin lokakuussa 2020 Vallilassa tapahtuneen puukotuksen jälkeen.­

18.1. 13:09 | Päivitetty 18.1. 14:33

Syytteet Helsingin Vallilassa lokakuun lopussa tapahtuneesta puukotuksesta on nostettu.

Kahta 16-vuotiasta syytetään taposta ja törkeästä ryöstöstä.

Epäilty tappo tapahtui 31. lokakuuta kello yhden aikaan yöllä Mäkelänkadun ja Päijänteentien risteyksessä. Puukotuksen uhri, vuonna 2001 syntynyt mies, kuoli vammoihinsa sairaalassa.

Tutkinnanjohtajana poliisin esitutkinnassa toiminut rikoskomisario Jukka Larkio on aiemmin kertonut, että yksi syytetyistä ja uhri todennäköisesti tiesivät toisensa, mutta eivät tunteneet. Poliisin mukaan uhrin ja epäiltyjen tapaaminen liittyi huumeisiin.

Toista Vallilan taposta syytettyä nuorta kohtaan on nostettu syytteet myös kahdessa muussa rikosasiassa.

Tiedotteen mukaan syyttäjä on nostanut syytteen Tampereella ja Loimaalla lokakuun alussa tapahtuneista tapon yrityksestä, törkeästä ryöstön yrityksestä, kotirauhan rikkomisesta, näpistyksestä ja liikennerikoksista. Syyte on nostettu 16-vuotiaan lisäksi kahta 15-vuotiasta nuorta henkilöä vastaan.

Poliisi on jo aiemmin kertonut, että Vallilan puukotuksesta epäilty oli ollut matkustuskiellossa puukotuksen aikaan Tampereella epäiltyjen rikosten vuoksi. Epäilty rikkoi matkustuskieltoa samana päivänä kun Vallilan puukotus tapahtui.

Syyttäjä on nostanut syytteen myös Helsingissä toukokuussa tapahtuneesta ryöstöstä. Vallilan puukotuksesta epäillyn lisäksi syytettynä on toinen 16-vuotias.

Asian pääkäsittely aloitetaan Helsingin käräjäoikeudessa 29. tammikuuta 2021.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat