Poliisin esitutkinta: Meilahdessa syyskuussa kuollut pyöräilijä ja pakettiauto törmäsivät toisiinsa - Kaupunki | HS.fi

Poliisin esitutkinta: Meilahdessa syyskuussa kuollut pyöräilijä ja pakettiauto törmäsivät toisiinsa

Poliisi tutki tapausta rikosnimikkeillä liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja kuolemantuottamus.

18.1. 18:17

Helsingin poliisi on saanut valmiiksi polkupyöräilijän kuolemaan syyskuussa johtaneen onnettomuuden esitutkinnan.

Keski-ikäinen mies menehtyi perjantaina 25. syyskuuta pakettiauton ja polkupyörän törmäyksessä Paciuksenkadun ja Meilahdentien risteyksessä Helsingin Meilahdessa.

Paciuksenkatua Munkkiniemen sillan suunnasta tuleen pakettiauton kuljettaja oli kääntymässä valoristeyksestä oikealle Meilahdentielle.

Polkupyöräilijä ja pakettiautoilija törmäsivät toisiinsa suojatien kohdalla. Pyöräilijä ja ajoneuvon vasten etukulma osuivat toisiinsa noin kello 14:40.

Poliisi tiedotti asiasta maanantaina aluksi niin, että pyöräilijä olisi törmännyt autoon. Tiedotetta täsmennettiin myöhemmin niin, että osapuolet törmäsivät toisiinsa.

Poliisin haastattelemien silminnäkijöiden mukaan pyöräilijä ajoi suurella nopeudella Zaidankatua pitkin Meilahdentien ylittävälle suojatielle.

”Pakettiauton kuljettaja on keski-ikäinen mies. Hän ei ollut tilanteessa päihtynyt”, kertoo tutkinnanjohtaja rikoskomisario Jouni Jokinen poliisin tiedotteessa.

Tapausta tutkittiin pakettiauton kuljettajan osalta aluksi rikosnimikkeillä liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja törkeä kuolemantuottamus. Törkeä kuolemantuottamus lieveni esitutkinnan aikana kuolemantuottamukseksi.

Seuraavaksi tapaus etenee syyteharkintaan, joka alkaa maanantaina 25. tammikuuta.

Paciuksenkatu ja Meilahdentie ovat liikenteeltään vilkkaita. Iho- ja allergiasairaalan alapuolella sijaitsevan risteyksen kohdalla sekä Paciuksenkatu että sen kanssa rinnan kulkeva pyörätie pitkän mäen alla sijaitsevat notkelmassa, jossa on liikennevalot sekä autoille että kevyelle liikenteelle.

20.1. Uutista muokattu. Lisätty tieto siitä, että poliisi täsmensi pakettiauton ja polkupyöräilijän törmänneen toisiinsa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat