Kruunuvuoren siltojen raitiovaunuyhteys maksaa 90 miljoonaa lisää – Helsingin kaupunginvaltuusto joutuu päättämään asiasta uudelleen - Kaupunki | HS.fi

Kruunuvuoren siltojen raitiovaunuyhteys maksaa 90 miljoonaa lisää – Helsingin kaupunginvaltuusto joutuu päättämään asiasta uudelleen

Kruunusiltojen arvioitu hankehinta on noussut 35 prosenttia.

Kruunuvuorensilta on yksi hankkeen kolmesta sillasta. Havainnekuva sillasta.­

20.1. 13:16 | Päivitetty 20.1. 19:10

Sillalla kulkevan raitiovaunuyhteyden rakentaminen Helsingin keskustan ja Laajasalon välillä maksaa odotettua huomattavasti enemmän.

Kruunuvuoren siltojen hankehinta on noussut alun perin arvioidusta 35 prosenttia.

Nykyinen hinta-arvio on 350 miljoonaa euroa. Helsingin kaupunginvaltuusto sitoutui vuoden 2016 päätöksessään 260 miljoonan arvoiseen hankkeeseen.

Tämä tarkoittaa, että kaupunginvaltuusto joutunee tekemään hankkeesta uuden päätöksen kohonneen hinnan vuoksi.

Hinta-arvion paisuminen johtuu siitä, että Hakaniemen ja Kaivokadun rakentaminen on niin haastavaa, Kruunusillat-raitiotien tiedotteessa kerrotaan.

Lisäksi hintaa on nostanut aiempaa parempi runkomelueristys, sähköjärjestelmän käyttövarmuus ja sähkönsyöttöasemien määrän kasvattaminen. Myös Merihaansillan jääkuormakestävyyden parantaminen on omalta osaltaan nostamassa hintaa.

Kokoomus ehdotti keskiviikkona, että päätepysäkki siirrettäisiin Kaivokadulta viereiselle Rautatientorille. Apulaispormestari Pia Pakarisen ja kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Daniel Sazonovin mukaan Rautatientori olisi luonteva paikka päätepysäkille. Siellä olisi enemmän tilaa, Kaivokadulta ei tarvitsisi vähentää autokaistoja, eikä jalankulkijoiden liikkuminen vaikeutuisi neljän raitiotiekiskon myötä.

Koko hankkeen kustannusarvio koostuu siltojen rakentamisesta, raitiotien rakentamisesta sekä muista rakentamisen kuluista.

Todellinen hinta onkin selvillä vasta myöhemmin keväällä, kun siltojen urakoiden kilpailutus on saatu päätökseen, tiedotteessa sanotaan.

Hankkeeseen kuuluu kaikkiaan kolme siltaa: Merihaansilta, Finkensilta ja Kruunuvuorensilta. Hankkeen rakennustöiden on määrä alkaa jo keväällä Hakaniemessä ja Kruunuvuodenrannassa.

Oikaisu 20.1.2021 kello 19.09: Uutisen otsikossa kirjoitettiin aiemmin virheellisesti, että Kruunuvuoren sillat maksavat 90 miljoonaa lisää. Todellisuudessa sillalla kulkevan raitiovaunureitin on arvioitu maksavan sen verran lisää.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat