Lumipyry koettelee Helsingin seutua taas torstaina: Ruuhka-ajan A- ja K-junista peruttiin puolet jo etukäteen, jalankulkijoille varoitus liukkaudesta - Kaupunki | HS.fi

Lumipyry koettelee Helsingin seutua taas torstaina: Ruuhka-ajan A- ja K-junista peruttiin puolet jo etukäteen, jalankulkijoille varoitus liukkaudesta

Ilmatieteen laitos on antanut torstaille varoituksen sekä erittäin huonosta ajokelistä että liukastumisvaarasta.

Jalankulkija lumisateessa Etelä-Haagassa Helsingissä 19. tammikuuta.­

20.1. 18:06

Helsingin seudulle on luvassa torstaina lumipyry, jonka ennustetaan hankaloittavan elämää. Ilmatieteen laitos on antanut Uudenmaan autoilijoille varoituksen erittäin huonosta ajokelistä sekä jalankulkijoille varoituksen liukastumisvaarasta.

Uutta lunta on luvassa 5–10 senttimetriä, eli selvästi vähemmän kuin edellisviikolla.

”Se tulee kuitenkin kohtalaisen kaakkoistuulen säestämänä, joten se tuiskuaa mukavasti siinä kohtaa, kun iltapäivällä sataa kovimmin”, sanoo päivystävä meteorologi Oskari Rockas Ilmatieteen laitokselta. ”Kyllä se kymmenenkin senttiä tuntuu.”

Helsingin seudun liikenne (HSL) tiedotti jo keskiviikkoiltana, että lähijunavuoroja vähennetään suosiolla. A- ja K-junia ajetaan ruuhka-aikoina tavanomaisen 10 minuutin vuorovälin sijaan 20 minuutin vuoroväleillä. Käytännössä siis joka toinen vuoro on peruttu jo ennakolta. Vastaavasti junat ajetaan vilkkaaseen aikaan tavallista pidempinä.

Junaliikennettä supistamalla pyritään varmistamaan se, että edes osa junista pääsee kulkemaan ongelmitta.

Myös bussi- ja raitiovaunuliikenteessä häiriöt ja poikkeusreitit ovat mahdollisia, HSL:n tiedotteessa kerrotaan.

Kävelijöiden on syytä torstaina varautua liukkauteen. Jalkakäytävät ovat iltapäivällä erittäin liukkaita, koska niillä oleva lumi tamppautuu liukkaaksi. Liukastumisriski on huomattava, Ilmatieteen laitos varoittaa.

Autoilijoille ajokeli taas muuttuu jo aamupäivästä erittäin huonoksi lumipyryn ja lumen pöllyämisen vuoksi. Suuret häiriöt liikenteessä ovat mahdollisia, autoilijoita varoitetaan.

Sekä Forecan että Ilmatieteen laitoksen ennusteiden mukaan torstain sade tulee Helsingissäkin lumena, sillä lämpötilan ennustetaan pysyvän torstaina selvästi pakkasen puolella.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat