Helsingin hiippa­kunnan tuomio­kapituli pidättää pastori Kai Sadinmaan pappisvirasta kuuden kuukauden ajaksi - Kaupunki | HS.fi

Helsingin hiippa­kunnan tuomio­kapituli pidättää pastori Kai Sadinmaan pappisvirasta kuuden kuukauden ajaksi

Päätös astuu voimaan heti.

Kai Sadinmaa­

20.1. 20:34

Pastori Kai Sadinmaa pidätetään pappisvirasta kuuden kuukauden ajaksi, päätti Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli keskiviikkona. Päätös astuu voimaan heti.

Syynä ovat Sadinmaan puheet, kirjoitukset ja saarnat, joissa hän on kieltänyt evankelis-luterilaisen kirkon opetuksen pappisvirasta, esimerkiksi erillisen pappisvihkimyksen tarpeellisuuden. Kapituli katsoi, että erityisen pappeuden ja sen edellyttämän pappisvihkimyksen kieltäminen sekä ehtoollisen viettoa koskevien periaatteiden rikkomiseen kehottaminen on johdonmukaisesti johtanut kirkollisen yhteyden katkeamiseen.

Kapitulin päätöksen mukaan Sadinmaa määrätään menettämään pappisvirkansa, jos hän ei ole virasta pidättämisen kuluessa pyytänyt eroa tai osoittanut tahtovansa pysyä kirkon tunnustuksessa.

Asiasta uutisoi ensin Yle.

Sadinmaa on ollut tuomiokapitulin edessä aiemminkin. Syksyllä 2017 hän sai kapitulilta vakavan moitteen samaa sukupuolta olevien parien vihkimisestä, kun sukupuolineutraali avioliittolaki oli tullut voimaan saman vuoden keväällä. Silloin Sadinmaa lukitsi itsensä jalkapuuhun Helsingin hiippakunnan tuomiokapitulin eteen Bulevardille.

Sadinmaa vei kapitulin päätöksen hallinto-oikeuteen asti. Oikeus jätti valituksen tutkimatta vedoten siihen, ettei Sadinmaa ollut saanut kirkkolaissa tarkoitettuja seuraamuksia vaan ainoastaan vakavan moitteen.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat