Vantaan Junkkarinkaaren marraskuisen kerrostalopalon tapahtumia tutkittu törkeänä tuhotyönä – Asuntoon oli viritetty polttopulloja - Kaupunki | HS.fi

Vantaan Junkkarinkaaren marraskuisen kerrostalopalon tapahtumia tutkittu törkeänä tuhotyönä – Asuntoon oli viritetty polttopulloja

Asunnon liesituulettimen alle oli asetettu ruokaöljyä sisältävä kattila, jonka tarkoitus oli aiheuttaa hormipalo. Asunnosta löytyi kuolleena vuonna 1958 syntynyt mies.

21.1. 15:14 | Päivitetty 21.1. 16:17

Vantaan Junkkarinkaaren marraskuista tulipaloa on tutkittu törkeänä tuhotyönä ja kuolemansyyn selvittämisenä, Itä-Uudenmaan poliisilaitos kertoo tiedotteessa. Tutkinta on kummankin nimikkeen osalta loppusuoralla.

Palo tapahtui kerrostalossa Junkkarinkaari-nimisellä kadulla lähellä kauppakeskus Jumboa maanantain vastaisena yönä 23. marraskuuta.

Poliisi kertoo, että palomiehet avasivat asunnon ulko-oven päästäkseen sammuttamaan paloa. He huomasivat asunnon väliovessa lapun, jossa kerrottiin välioven avaamisen johtavan tulipalon kiihtymiseen.

Tämän vuoksi asunnon sammuttaminen jouduttiin toteuttamaan ikkunoiden kautta nostokorin avulla. Talon ympäristö eristettiin poliisin ja pelastuslaitoksen toiminnan turvaamiseksi, ja kaikki talon asukkaat evakuoitiin.

Paikalla oli myös tavallista raskaammin varustautuneita poliiseja, jotka suojasivat palomiehiä nostokurjissa.

Palon sammuttamisen jälkeen asunnon välioven takaa löytyi polttopulloja, jotka poliisi teki vaarattomaksi. Poliisi kertoo, että asunnosta löytyi lisäksi runsaasti palokuormaa eli erilaisia palavia nesteitä.

”Siitä, miten nämä nesteen oli asuntoon aseteltu, voidaan tehdä johtopäätös, että tarkoitus oli saada aikaan suurempikin tulipalo,” tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tero Tyynelä kertoo HS:lle.

Asunnon liesituulettimen alle oli asetettu ruokaöljyä sisältävä kattila, jonka tarkoitus oli aiheuttaa hormipalo. Lisäksi taloyhtiön autotallista löytyi ajoneuvo, jossa oli ajastimella varustettu palokuorma.

Auto liittyy Tyynelän mukaan tapaukseen, mutta enempää hän ei pysty kertomaan.

Savusukeltajat löysivät asunnon kylpyhuoneesta vainajan, joka oli asunnossa asunut vuonna 1958 syntynyt mies. Hänen kuolemaansa tutkitaan kuolemansyyn selvittämisenä. Asiaan ei epäillä liittyvän ulkopuolisia henkilöitä.

Poliisin mukaan tulipalo tapahtui vaativissa olosuhteissa kerrostalon kuudennessa kerroksessa.

”Tällaisessa vaativassa tehtävässä korostui viranomaisten välinen yhteistyö ja luottamus. Poliisin ja pelastuksen yhteistyö tällä vaativissa olosuhteissa suoritetulla tehtävällä sujui hienosti”, Tyynelä sanoo tiedotteessa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat