Vantaalaisessa koulussa muuntovirus­epäily, 56 henkilöä asetettu karanteeniin - Kaupunki | HS.fi

Vantaalaisessa koulussa muuntovirus­epäily, 56 henkilöä asetettu karanteeniin

Vantaan kaupungin tiedotteen mukaan kaikki altistuneet on kartoitettu.

22.1. 15:57

Kahden henkilön epäillään sairastuneen koronavirusmuunnokseen Havukosken koulussa Vantaalla.

Asia käy ilmi Vantaan kaupungin tänään lähettämästä tiedotteesta.

Henkilöillä on todettu koronavirustartunta ja alustavat tutkimustulokset viittaavat siihen, että kyseessä saattaa olla virusmuunnos.

Kaupungin tiedotteessa kerrotaan, että virustartunnalle altistuneet oppilaat ja henkilökunta on kartoitettu ja heidät on asetettu 14 vuorokauden mittaiseen karanteeniin.

Kaikki altistuneet aiotaan testata mahdollisimman pian karanteenin alkamisen jälkeen ja vielä toistamiseen ennen karanteenin päättymistä.

Havukosken koulussa altistuneita henkilöitä on yhteensä 56, joista valtaosa on koulun oppilaita. Kaikki altistuneet oppilaat opiskelevat samalla luokkatasolla.

Havukosken koulussa opiskelee yhteensä noin 370 yläkouluikäistä oppilasta.

Koulussa ei epäillä tapahtuneen jatkotartuntoja.

”Koulun toiminta voi jatkua normaalisti, eikä koulun tiloissa ole erityistä tartuntariskiä”, Vantaan kaupungin tiedotteessa todetaan.

Helsingin Sanomat kertoi aiemmin tällä viikolla, että Helsingin kouluissa ja päiväkodeissa on useita epäilyjä koronaviruksen Britanniasta löydetystä muunnoksesta.

Lue lisää: Helsingin kouluissa useita epäilyjä viruksen brittimuunnoksesta, mutta yhdestäkään ei vielä varmaa tietoa

Muuntautunutta virusta löydettiin ensimmäisen kerran Britanniasta viime vuoden puolella joulukuussa.

Uusi muunnos on eri tutkimusten mukaan yli 50 prosenttia tarttuvampi kuin alkuperäinen koronavirus.

Suomessa oli torstaihin mennessä todettu yhteensä 86 muuntuneen viruksen aiheuttamaa tartuntaa, joista suurin osa on vielä toistaiseksi peräisin ulkomailta.

Virusmuunnoksen kohdalla haasteita tuottaa se, että viruksen perimän tarkempaan selvittämiseen saattaa mennä jopa viikko.

Herkän tarttuvuuden vuoksi muunnokselle altistuneeksi määritellään alkuperäistä koronavirusta herkemmin. Näin toimittiin myös Vantaan Havukoskella.

”Koska tietoa muuntoviruksen tarttuvuudesta on vielä vähäisesti, on kontakteja määritelty altistuneeksi tavallista herkemmin”, Vantaan kaupungin tiedotteessa sanotaan.

Helsingin epidemiologisen toiminnan ylilääkäri Sanna Isosompin mukaan epäiltyjä virusmuunnostartuntoja priorisoidaan tällä hetkellä tartunnanjäljityksessä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat