Omakotitalossa syttyi takasta alkunsa saanut tulipalo Vantaalla, rakennuksen sisätilat vaurioituivat - Kaupunki | HS.fi

Omakotitalossa syttyi takasta alkunsa saanut tulipalo Vantaalla, rakennuksen sisätilat vaurioituivat

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos arvioi ennen kello 9:ää palon sammuttamisen ja raivaamisen kestävän parisen tuntia.

25.1. 9:25

Vantaalaisessa omakotitalossa syttyi maanantaiaamuna takanhormista alkunsa saanut tulipalo. Palo levisi myös yläpuolisiin tiloihin sekä rakenteisiin.

Päivystävä palomestari Juha Virolainen kertoi kello 9:n jälkeen, että suurin osa palosta oli saatu sammutetuksi, mutta pienempiä paloja sammuteltiin edelleen. Palo oli päässyt leviämään myös talon rakenteisiin.

Talossa oli ollut syttymishetkellä yksi ihminen, joka oli pelastautunut talosta itse ulos. Ambulanssi kävi paikalla tarkistamassa hänen vointinsa. Hän oli hengittänyt jonkin verran savua, mutta varsinaisia henkilövahinkoja palossa ei Virolaisen mukaan sattunut.

Palo oli saanut Virolaisen mukaan alkunsa siitä, että takassa oli poltettu useampi pesällinen puuta ja lämpökuorma oli muodostunut liian suureksi.

Virolaisen mukaan palon aiheuttamien tuhojen laajuutta oli vielä sammutustöiden ollessa kesken vaikea arvioida tarkkaan, mutta rakennuksen sisätilat kärsivät palossa runsaasti vahinkoja ja tuhoutuivat remonttikuntoon.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos twiittasi ennen kello 9:ää olevansa paikalla sammuttamassa ja raivaamassa paloa. Tilanteen kestoksi arvioitiin tällöin pari tuntia.

Pelastuslaitos oli saanut hälytyksen Pitkäsentielle Vantaan Hakunilaan kello 7.30:n jälkeen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat