Malmin ”tuubin” myyjät saavat häädön - Kaupunki | HS.fi

Malmin ”tuubin” myyjät saavat häädön

Helsinki Myyntiin aletaan puuttua

26.1. 2:00

Helsingin kaupunki alkaa puuttua myyntitoimintaan Malmin aseman ylikulkusillalla. Ylä- ja Ala-Malmin yhdistävällä ylikulkusillalla eli ”tuubissa” on jo vuosien ajan kaupattu kaikenlaista, kuten käsitöitä ja tauluja.

Kaupungin mukaan myyntitoiminta sillalla on ammattimaistunut, ja osa myyjistä on tuonut paikalle erilaisia myyntikalusteita. Tällainen toiminta vaatisi kaupungin mukaan myyjiltä paikan vuokraamista.

Malmin myyjien tulevaisuus kuohutti helsinkiläisiä vuonna 2012 siihen pisteeseen asti, että ”Malmin kutojamummojen” puolesta järjestettiin jopa mielenosoitus. Helsingin kaupungin rakennusvirasto suunnitteli silloin myymisen rajoittamista Malmin tuubissa.

Myyntitoimintaan aletaan puuttua 1. helmikuuta alkaen, tiedotti kaupunki viime viikolla.

”Sinne on tullut ammattimaisia myyjiä, jotka ovat tuoneet mukanaan pöytiä ja telineitä. Liikkumiseen tarkoitetun ka­pean tuubin mitoitus ei mahdollista sellaisten rakenteiden tuomista. Siksi siihen aletaan nyt puuttua”, kommentoi HS:lle Helsingin kaupunkiympäristön asukas- ja yrityspalvelupäällikkö Antti Mäkinen.

Tuubi ei Mäkisen mukaan sovellu myyntipaikaksi erityisesti kahdesta syystä, eli esteettömyyden ja ylläpidon takia. Tuubi on aseman poistumisreitti, joten kulkemisen tulee olla sujuvaa ja kaiteiden tyhjiä esimerkiksi näkövammaisille. Toisaalta pöydät ja muut kalusteet haittaavat siivoamista.

Marja Korpela on myynyt käsitöitään Malmin putkessa noin puolitoista vuotta. Häntä piristää juttuseura .­

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat