Espoon Nihtisillan kierrätys­keskuksessa 50 työntekijää saanut korona­tartunnan, viikko sitten käyneitä asiakkaita kehotetaan tarkkailemaan oloaan - Kaupunki | HS.fi

Espoon Nihtisillan kierrätys­keskuksessa 50 työntekijää saanut korona­tartunnan, viikko sitten käyneitä asiakkaita kehotetaan tarkkailemaan oloaan

Koronavirus todettiin 50:llä Nihtisillan kierrätyskeskuksen työntekijällä.

Nihtisillan kierrätyskeskus Espoossa.­

26.1. 14:49 | Päivitetty 26.1. 16:01

Espoon kierrätyskeskuksessa Nihtisillassa on todettu lukuisten koronavirustartuntojen rypäs. Tartuntoja on ilmennyt 50 työntekijällä, joista kahdeksan on työskennellyt myymälätiloissa ja ollut siis tekemisissä asiakkaiden kanssa. Asiasta tiedottaa Espoon kaupunki.

Kierrätyskeskuksessa ryhdyttiin koronatartuntojen vuoksi toimiin jo viime torstaina ja vaihdettiin tuolloin koko myymälän henkilökunta.

Nihtisillan kierrätyskeskuksessa työskentelee noin 200 työntekijää, kertoo toimitusjohtaja Juha Lehtikuja Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskuksesta. Suurin osa sairastuneista työntekijöistä on ollut muualla kuin asiakastiloissa työssä. Sairastumiset ilmenivät viime viikolla.

Lehtikujan mukaan ei ole tietoa, mistä virusrypäs on saanut alkunsa.

”Tämä määrä on yllättävä. Meillä on ollut kaikki suojautumiskeinot käytössä, lähtien maskipakosta.”

Kierrätyskeskuksessa levinnyt virus on parhaillaan tutkittavana. Toistaiseksi ei ole viitteitä siitä, että kyseessä olisi virusmuunnos, kertoo tartuntataudeista vastaava lääkäri Topi Turunen Espoon kaupungilta.

Espoon kaupunki kehottaa nyt kaikkia viikko sitten tai yli viikko sitten keskuksessa vierailleita tarkkailemaan oloaan ja hakeutumaan hyvin vähäistenkin oireiden vuoksi koronatestiin.

Kaupunki kehottaa hakeutumaan testiin erityisen herkästi, jos siis on vieraillut Nihtisillan kierrätyskeskuksessa perjantaina 15. tammikuuta kello 10–15, maanantaina 18. tammikuuta kello 13–20 tai tiistaina 19. tammikuuta kello 12–20.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat