Espoolaisen kierrätyskeskuksen 200 työntekijästä joka neljäs saanut koronatartunnan – Maskipakkoa tiukennettiin tartuntaryppään paljastuttua - Kaupunki | HS.fi

Espoolaisen kierrätyskeskuksen 200 työntekijästä joka neljäs saanut koronatartunnan – Maskipakkoa tiukennettiin tartuntaryppään paljastuttua

Nihtisillan kierrätyskeskuksessa 50 työntekijällä on todettu koronavirustartunta.

Nihtisillan kierrätyskeskus on Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskuksen yksiköistä suurin. Kuva on Nihtisillan varastosta toukokuulta 2020.­

27.1. 14:16

Nihtisillan kierrätyskeskuksessa Espoossa tiukennettiin maskipakkoa sen jälkeen, kun kierrätyskeskuksessa todettiin lukuisten koronavirustartuntojen rypäs.

Espoon kaupunki tiedotti tiistaina 26. tammikuuta, että 50 Nihtisillan kierrätyskeskuksen työntekijällä on todettu koronavirustartunta. Nihtisillan kierrätyskeskus tiedotti itse mahdollisesta altistumisriskistä nettisivuillaan jo perjantaina 22. tammikuuta.

Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskuksen toimitusjohtaja Juha Lehtikujan mukaan tartuntojen määrä oli yllättävä. Hänellä ei ole tiedossa, että koronavirusohjeistuksia olisi esimerkiksi noudatettu erityisen puutteellisesti Nihtisillassa.

”Tietysti siellä saattaa olla haasteena esimerkiksi tupakkatauot tai muut tämän tyyppiset tilanteet. Ohjeistus on, että varovaisuutta tulee noudattaa myös taukojen aikana.”

8. lokakuuta lähtien kierrätyskeskuksissa on ollut suojainten käyttöpakko. Se on tarkoittanut joko maskin tai visiirin käyttöpakkoa, kertoo Lehtikuja.

Kun sairastumiset Nihtisillan kierrätyskeskuksessa tulivat ilmi viime viikolla, kierrätyskeskuksessa siirryttiin 20. tammikuuta siihen, että vain maski on sallittu.

”Olemme olleet tiiviisti yhteydessä Espoon tartuntatautiyksikköön, ja sen mukaan visiiri ei ole niin luotettava ja hyvä kuin maski, joten siksi otimme käyttöön maskipakon”, Lehtikuja sanoo.

Sekä suojainpakon että maskipakon aikana kierrätyskeskus on Lehtikujan mukaan tarjonnut työntekijöilleen maskit. Lisäksi Nihtisillan työntekijöille on viime viikolla jaettu tehokkaampia FFP2-tason maskeja.

Muissa Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskuksen myymälöissä tiukempi maskipakko otettiin käyttöön 23. tammikuuta.

Nihtisillan tartunnoista 8 on todettu ihmisillä, jotka ovat työskennelleet myymälätiloissa. Loput ovat Lehtikujan mukaan työskennelleet joko tavaranlajittelussa tai korjausverstailla. Näissä tehtävissä olevat työntekijät eivät Lehtikujan mukaan käy myymälätiloissa ja ole siten kontaktissa asiakkaisiin.

”Myös tauko- ja ruokailutilat ovat olleet eri myymälässä ja muualla työskenteleville korona-aikana”, Lehtikuja sanoo.

Nihtisillassa työskentelee noin 200 ihmistä.

Espoon kaupunki kehottaa kaikkia viikko sitten tai yli viikko sitten keskuksessa vierailleita tarkkailemaan oloaan ja hakeutumaan hyvin vähäistenkin oireiden vuoksi koronatestiin.

Kaupunki kehottaa hakeutumaan testiin erityisen herkästi, jos on vieraillut Nihtisillan kierrätyskeskuksessa perjantaina 15. tammikuuta kello 10–15, maanantaina 18. tammikuuta kello 13–20 tai tiistaina 19. tammikuuta kello 12–20.

Näinä ajankohtina Nihtisillan myymälässä vieraili Lehtikujan mukaan yhteensä yli 1 100 ihmistä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat