Valtuustolta sinetti: Meri-Rastilan länsiosa myllätään uusiksi, alueen takkuavat terveyspalvelut herättävät huolta poliitikoissa

Uusi asemakaava tuo Meri-Rastilan länsiosaan 2 400 asukasta lisää. Apulaispormestari Anni Sinnemäen (vihr) mukaan kaava on yksi meneillään olevan valtuustokauden kiinnostavimmista.

Meri-Rastilan kaupunkiuudistus tarkoittaa, että huomattavan nuoria rakennuksia aiotaan purkaa. Niihin kuuluu myös kuvassa oleva, 1990-luvun alussa rakennettu korttelitalo Merirasti ja sen nuorisotalo osoitteessa Jaluspolku 3.

4.2.2021 10:03

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi keskiviikkona Meri-Rastilan länsiosaan uuden asemakaavan, jonka tarkoitus on tuoda alueelle 2 400 asukasta lisää.

Aluetta odottaa valtava uudistus. Suuressa roolissa muutoksissa on ”purkava uusrakentaminen”, joka tarkoittaa vanhojen rakennusten hävittämistä ja täysin uusien rakentamista tilalle. Erikoiseksi tilanteen tekee se, että Meri-Rastilan rakennuskanta on huomattavan nuorta: purettavat kohteet on rakennettu 1990-luvun alussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat