Yhdessä koulussa Vantaalla yli 200 altistunutta joutuu karanteeniin, myös vantaalainen päiväkoti suljetaan tartuntojen vuoksi - Kaupunki | HS.fi

Yhdessä koulussa Vantaalla yli 200 altistunutta joutuu karanteeniin, myös vantaalainen päiväkoti suljetaan tartuntojen vuoksi

Vantaalaisissa kouluissa on todettu uusia koronavirustartuntoja.

Vantaa on tehnyt runsaasti joukkoseulontoja kouluissa. Esimerkiksi Myyrmäen Kilterin koulun joukkoseulonnasta löytyi 51 koronavirustartuntaa joulukuussa.­

5.2. 11:27 | Päivitetty 5.2. 16:32

Koivukylän päiväkotipaviljongissa Vantaalla on todettu kaksi koronavirustartuntaa. Toisessa niistä epäillään virusmuunnosta, tiedottaa Vantaan kaupunki.

Kaupunki katsoo, että tästä syystä koko päiväkodin henkilökunta ja kaikki lapset saattavat olla altistuneita koronavirukselle. Karanteeniin on asetettu kaikki päiväkodin lapset, joita on 73, ja henkilökunta, 21 aikuista.

Päiväkoti on kiinni 12. helmikuuta asti.

Myös Lehtikuusen koulun 4.–5. luokat siirtyvät maanantaina etäopetukseen, tiedottaa Vantaan kaupunki. Lehtikuusen koulussa on todettu yhteensä 18 koronavirustapausta viimeisten kolmen viikon aikana.

Koulun 6.–9. luokat siirtyivät etäopetukseen jo keskiviikkona. Luokat ovat etäopetuksessa 19. helmikuuta asti. Vain 1.–3. luokat jatkavat lähiopetuksessa.

Syynä etäopetukseen siirtymiseen ovat uudet koronavirustartunnat, joiden myötä altistuneita on poikkeuksellisen paljon, 222 ihmistä. Altistuneet on asetettu karanteeniin.

Tapauksia on todettu useilla eri luokka-asteilla. Kaikkien tapausten välillä ei ole selkeitä yhteyksiä. Osa tartunnoista on todennäköisimmin peräisin muualta kuin koulusta. Vantaan kaupungin mukaan kaikki tartunnan saaneet eivät ole aiheuttaneet altistumisia koulun tiloissa. Useisiin koulussa todettuihin tapauksiin liittyy virusmuunnosepäily.

Lehtikuusen koulu sijaitsee Hakunilassa. Koulussa on todettu talven aikana lukuisia koronavirustartuntoja. Marraskuussa koulussa tuli ilmi useita koronavirustartuntoja, joiden takia koulussa testattiin lähes 400 ihmistä. Seulonnassa löytyi kahdeksan tartuntaa.

Tammikuun lopussa Lehtikuusen koulusta löytyi viisi tartuntaa, joihin liittyy myös virusmuunnosepäily.

Itä-Hakkilan koulussa on todettu koronavirustartunta kahdella henkilöllä ja Sotungin koulussa yhdellä henkilöllä, kertoo Vantaan kaupunki tiedotteessaan. Osa oppilaista ja henkilökunnasta on altistunut tartunnalle.

Altistuneet oppilaat ja henkilökunta on kartoitettu. Karanteeniin on Itä-Hakkilan koulussa asetettu 59 henkilöä ja Sotungin koulussa 57 henkilöä. Altistuneet ovat saaneet erillisen tiedotteen asiasta.

Sekä Itä-Hakkilan että Sotungin kouluissa todettuihin koronavirustapauksiin liittyy virusmuunnosepäily.

Yhteensä Vantaan varhaiskasvatuksessa, kouluissa ja oppilaitoksissa on 733 ihmistä karanteenissa. Tieto karanteeneista on päivitetty perjantaina kello 15.

Vantaan apulaiskaupunginjohtaja Timo Aronkytö ilmaisi aiemmin tällä viikolla huolensa tartuntatilanteesta ja suuresta karanteenissa olevien määrästä.

”Jos tartunnat lähtevät tästä nousuun, jäljityksen haasteet kasvavat eksponentiaalisesti”, Aronkytö sanoi.

Vantaan kaupunki suosittelee edelleen, että oppilaat ja opiskelijat peruskoulujen kuudesluokkalaisista alkaen käyttävät koulussa kasvomaskia. 

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat