Helsinki vuokraa hoitajia hätäavuksi vanhusten kotihoitoon - Kaupunki | HS.fi

Helsinki vuokraa hoitajia hätäavuksi vanhusten kotihoitoon

Virkamiehet pitävät vuokraamista välttämättömänä, tai kotihoitoa ei kyetä hoitamaan kunnialla.

Kotihoidon työntekijä pakkasi työssä tarvitsemiaan tavaroita autoonsa Vantaalla tammikuussa.­

13.2. 10:19

Helsingin kaupunki vuokraa lähihoitajia paikkaamaan työvoimapulaa vanhusten kotihoidossa ja kuntouttavassa arviointiyksikössä.

Sosiaali- ja terveyslautakunnan poliitikot päättävät tiistaina, voidaanko antaa lupa jatkaa suorahankintaa yksityisiltä Deboralta, Hoiwalta, Kotipalvelu Eveltä ja Kotipalvelu Mehiläiseltä.

Hankinnan taustalla ovat Helsingin vaikeudet saada itse palkattua tarpeeksi työvoimaa. Virkamiehet perustelevat esityksessä, että työvoiman vuokraaminen on välttämätöntä tai kotihoitoa ei voida tarjota vanhuksille tarpeeksi laajasti ja laadukkaasti.

Kuntouttava arviointiyksikkö puolestaan on vuonna 2019 aloittanut palvelu, jonka hoitajat tukevat tiiviisti esimerkiksi sairaalasta kotiutuvaa helsinkiläistä.

Vuokraamiseen annettiin aiemmin lupa joulukuun puolivälistä tammikuun loppuun, nyt poliitikkojen käsittelyssä olevat uudet sopimukset tehdään huhtikuun loppuun asti. Nyt päätettävien sopimusten arvo voi olla enintään 1,6 miljoonaa, mutta kaupunki tilaa hoitajia töihin tarpeen mukaan eli koko rahaa ei välttämättä kuluteta.

Helsingissä on viime aikoina tehty päätöksiä hoitajien vuokraamisesta esimerkiksi koronarokotuksiin ja lääkärien Idän terveysasemille.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat