Pieni lapsi loukkaantui pulkkamäessä Malminkartanossa, isä syyttää lapsen jyränneitä aikuispulkkailijoita - Kaupunki | HS.fi

Pieni lapsi loukkaantui pulkkamäessä Malminkartanossa, isä syyttää lapsen jyränneitä aikuispulkkailijoita

Lapsen solisluu murtui onnettomuudessa. Lapsen isä kertoo, että aikuisporukan välinpitämätön käytös järkytti häntä.

15.2. 11:24

Malminkartanon pulkkamäessä tapahtui laskiaissunnuntaina onnettomuus, kun seitsemänvuotias lapsi jäi aikuisten pulkkailijoiden alle mäessä.

Lapsen isä, Tomi Flyckt, kertoi tapahtuneesta Facebookissa silminnäkijöiden toivossa.

Tapahtuma sai Flycktin mukaan alkunsa, kun lapsi kaatui Malminkartanon täyttömäen pienemmässä pulkkamäessä kelkallaan. Kelkka valui alastulorinteeseen, josta lapsi lähti hakemaan sitä.

Flycktin mukaan kaatumista ei voinut olla huomaamatta mäen yläpäästä, ja mäenlasku keskeytyi sen ajaksi, kun lapsi meni hakemaan kelkkaansa.

”Muut lapset rinteessä ymmärsivät odottaa vuoroaan”, Flyckt kertoo.

Lapsi oli juuri ehtinyt kelkkansa luokse, kun 4–5 aikuista päätti lähteä laskemaan mäkeä, Flyckt kertoo. He laskivat mäkeä Flycktin mukaan toisissaan kiinni niin, että vauhtia ja suuntaa oli hankala hallita. Flycktin mukaan ryhmä ehkä ajatteli, että lapsi ehtisi heidän altaan pois.

Ryhmä kuitenkin törmäsi lapseen.

Aluksi vaikutti siltä, ettei lapselle käynyt pahasti. Hän oli tajuissaan ja pystyi kävelemään.

Kotimatkalla lapsi kuitenkin alkoi valittamaan kipua, ja lopulta hänet vietiin Lastensairaalaan. Siellä selvisi, että lapsen solisluu oli murtunut, ja pulkkailu vaihtui kuukauden liikuntakieltoon.

Flyckt kertoo, että aikuisporukan käytös järkytti häntä. Törmäyksen jälkeen porukka ei Flycktin mukaan huomioinut lasta mitenkään.

”Kun ryntäsin paikalle, yksi heistä pyysi minulta anteeksi. Minä olin jotenkin poissa tolaltani ja lähinnä helpottunut, että lapsi oli kuitenkin tajuissaan ja tolpillaan, enkä oikein osannut sanoa mitään”, Flyckt kertoo.

Lapsen äiti oli Flycktin mukaan juossut tilanteeseen ”antamaan täyslaidallisen” porukalle.

”Siinäkin tilanteessa vain tämä yksi pyyteli anteeksi puolisoltani muun porukan luimistelessa taustalla. Lapselta he eivät missään vaiheessa pyytäneet anteeksi tai muutenkaan osoittaneet vilpitöntä huolta siitä, mitä hänelle oli käynyt”, Flyckt sanoo.

Flyckt kertoo, ettei järkytykseltään tajunnut pyytää aikuisporukan yhteystietoja, mutta hän aikoo tehdä tapahtuneesta rikosilmoituksen tänään.

”Oma oikeustaju vaatii lähinnä sitä, että nämä tekijät saisivat tietää, mihin heidän piittaamattomuutensa johti. Oikeuslaitos saa sitten päättää muista seuraamuksista”, Flyckt toteaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat