Pienelle alueelle Helsingin Laajasalossa tulevaisuudessa 2 400 uutta asukasta: Asuntoja rakennetaan nyt myös ratikkavarikolle - Kaupunki | HS.fi

Pienelle alueelle Helsingin Laajasalossa tulevaisuudessa 2 400 uutta asukasta: Asuntoja rakennetaan nyt myös ratikkavarikolle

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi keskiviikkona Koirasaarentien ja Ilomäentien alueiden asemakaavan muutoksen.

Yliskylän tuleva rakentaminen toteutetaan osin puisto- ja virkistysalueille. Kuvassa olevaan Kiiltomadonpuistoon aiotaan rakentaa asuinkerrostalo.­

18.2. 9:15

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi keskiviikkona Laajasalon Yliskylään asemakaavan muutoksen, joka tarkoittaa merkittävää täydennysrakentamista alueella.

Koirasaarentien ja Ilomäentien alueille ja tulevan Kruunusillat-pikaraitiotien varrelle tulee asemakaavan muutoksen myötä jopa 1 400 uutta asukasta.

Yliskylä muuttuu tulevaisuudessa voimakkaasti Kruunusiltojen vuoksi. Nykyisestä rakennuskannasta suurin osa on rakennettu 1970-luvulla.

Alueelle hyväksyttiin marraskuussa asemakaavan muutos, joka mahdollistaa ratikkavarikon, asuntoja ja liiketiloja yhdistävän hybridirakennuksen rakentamisen Reposalmentien varteen. Asukkaita kokonaisuuteen muuttaa tulevaisuudessa lähes 1 000.

Lue lisää: Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi murskaenemmistöllä Kruunusiltoihin liittyvän Laajasalon hybridivarikon rakentamisen

Tämän lisäksi varikon läheisyydessä aiotaan siis toteuttaa muutakin suuren luokan täydennysrakentamista. Koirasaarentien ja Ilomäentien alueille tulee liki 60 000 kerrosneliötä uutta asuinpinta-alaa, josta noin kaksi kolmasosaa sijoittuisi Koirasaarentien alueelle ja yksi kolmasosa Ilomäentien alueelle.

1 400 uuden asukkaan lisäksi kaava mahdollistaa uusia liiketiloja.

Yhteensä nyt valtuustossa hyväksytty Koirasaarentien ja Ilomäentien asemakaavan muutos ja hybridivarikko tuovat Yliskylän pohjoisosaan siis 2 400 uutta asukasta.

Hybridivarikko rakennetaan osin nykyisen liikuntapuiston alueelle.­

Kaupungin omistamalla maalla Koirasaarentien ja Ilomäentien alueilla täydennysrakentaminen sijoittuisi pääasiassa nykyisille katu-, puisto- ja virkistysalueille. Kaava-alueella on myös arvokkaita luontokohteita, kuten kalliometsää ja uhanalaisia lehtoja.

Yksityisten taloyhtiöiden osalta rakentaminen kohdistuu tonttien nykyisille piha- ja paikoitusalueille sekä asuintonteille. Lisäksi neljä pientalotonttia muuttuisi asuinkerrostalojen korttelialueeksi.

Asemakaavamuutos tarkoittaisi myös tunnetun arkkitehdin Viljo Revellin vuonna 1949 suunnitteleman asuintalon Villa Rannan purkamista ja uudisrakennuksen rakentamista sen tilalle. Villa Ranta sijaitsee Laajasalontien ja Isosaarentien välisellä alueella.

Koirasaarentiellä aiotaan toteuttaa paljon rakentamista.­

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat