Laaja sähkökatko Itä-Helsingissä ohi - Kaupunki | HS.fi

Laaja sähkökatko Itä-Helsingissä ohi

Herttoniemen sähköasemalla tapahtui oikosulku, joka johti laiterikkoon.

18.2. 10:31 | Päivitetty 18.2. 12:37

Itä-Helsingissä on ollut useissa kaupunginosissa laaja sähkökatko. Sähköt menivät poikki noin 20 000 energiayhtiö Helenin asiakkaalta kello 10.04.

Vika oli Herttoniemen sähköasemalla. Helen sai palautettua monille asiakkaille nopeasti sähköä muilta sähköasemilta. Hiukan ennen kahtatoista sähköttä oli enää noin 160 taloutta ja näidenkin arveltiin saavan sähköt takaisin puoliltapäivin.

Helsingin pelastuslaitos kävi tuulettamassa Herttoniemen sähköasemaa. Vasta kun sähköasema oli tuuletettu, korjaajat pääsivät tutkimaan vikaa.

Helen Sähköverkon viestintäpäällikön Petri Vihavaisen mukaan sähköasemalla oli tapahtunut oikosulku, joka johti laiterikkoon.

Sähköttä on ollut talouksia Herttoniemessä, Vartiokylässä, Tammisalossa, Laajasalossa ja Kulosaaressa.

Sähkökatko keskeytti myös kaukolämmönjakelun Herttoniemen lämmönsiirtimestä. Tämä häiriö ulottui Laajasaloon, Santahaminaan, Herttoniemeen ja Vartiokylään.

Sähkökatkon vuoksi metroasemilla Itäkeskuksen ja Kulosaaren välillä sekä Puotilassa eivät toimineet liukuportaat, eivätkä hissit. Myös näiden asemien valaistus sammui.

Herttoniemen metrovalvomon mukaan osalla asemista kytkeytyi nopeasti varavalaistus päälle. Metrojunat kulkivat normaalisti.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat