Junaliikenteen tietoliikennehäiriöt saatu korjattua, myöhästymisiä ja perumisia tiedossa koko illan ajan - Kaupunki | HS.fi

Junaliikenteen tietoliikennehäiriöt saatu korjattua, myöhästymisiä ja perumisia tiedossa koko illan ajan

Häiriöistä seuraa myöhästymisiä ja mahdollisesti yksittäisten junien perumisia koko illan ajan. Aamuliikenne kulkee tämän hetkisen tiedon mukaan normaalisti.

Junaliikennettä ja matkustajia Rautatieasemalla Helsingissä aamulla 29. tammikuuta 2021.­

22.2. 16:43 | Päivitetty 22.2. 19:15

Junaliikenteessä on syytä varautua peruutuksiin ja epäsäännöllisyyksiin maanantai-illan aikana. Maanantaina liikennettä vaikeuttivat kaksikin eri häiriötä, sähkövika ja laaja järjestelmähäiriö, jotka aiheuttavat haittoja ja viivästyksiä koko Suomessa.

Molemmat viat on saatu korjattua. Rataliikennekeskus kertoo tiedotteessaan, että viimeisimmästä häiriöstä seuraa kuitenkin myöhästymisiä ja mahdollisesti yksittäisten junien perumisia koko illan ajan. Aamuliikenne kulkee tämän hetkisen tiedon mukaan kuitenkin normaalisti.

Viimeisimmässä viassa kyse oli siitä, että junien kuljettajat eivät saaneet aikataulutietoja ja muita turvallisuuteen liittyviä tietoja, kertoo liikennepäällikkö Rauno Helander rataliikennekeskuksesta.

”Kuljettajien päätelaitteeseen ei tullut mitään informaatiota”, Helander sanoo.

Aiemmin maanantaina oli myös toinen häiriö rataliikenteessä, jonka takia erityisesti Etelä-Suomessa lähijunaliikenne ruuhkautui pahoin.

Aluksi Oulunkylän asemalla sähköasema lakkasi hetkellisesti toimimasta, mikä aiheutti häiriöitä pää- ja kehäradan liikenteeseen.

”Liikenne oli seis Oulunkylästä aina Rekolaan asti, eikä yksikään juna kulkenut”, Helander kertoo.

”Koska häiriöitä tuli kaksi perätysten, vaikutukset olivat laajat.”

Viimeisimmän häiriön takia tavarajunat seisoivat asemilla ja liikkeelle pääsi vain yksittäisiä junia.

VR kertoo myöhästymisistä tarkemmin verkkosivuillaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat