Kolme loikkaria perussuomalaisten ehdokkaiksi Vantaalla - Kaupunki | HS.fi

Kolme loikkaria perussuomalaisten ehdokkaiksi Vantaalla

Kaksi kokoomuslaista ja yksi keskustalainen siirtyvät puolueen ehdokkaiksi.

Markku Weckman (vas.), Pekka Virkamäki ja Teemu Purojärvi.­

23.2. 17:03

Vantaan perussuomalaiset saa kevään kuntavaaleissa ehdokkaikseen kolme loikkaria: kaksi kokoomuksesta ja yhden keskustasta.

”Enemmänkin olisi ollut tulijoita, mutta he eivät läpäisseet seulaa”, Vantaan perussuomalaisten puheenjohtaja Tomi Salin sanoo.

Kokoomuksen riveistä ehdokkaiksi ovat tulossa Markku Weckman ja Pekka Virkamäki, keskustasta puolueen paikallisosaston entinen puheenjohtaja Teemu Purojärvi.

Vantaan perussuomalaiset vakuutteli aiemmin, että loikkareita ei oteta puolueen ehdokkaiksi. Tomi Salinin mukaan joidenkin tunnettujen nimien kohdalla voidaan tehdä poikkeus, jos he läpäisevät puolueen tiukan seulan.

HS kertoi jo aiemmin, että Weckman, 77, oli eronnut kokoomuksesta. Hän on yksi pitkäaikaisimpia Vantaan valtuutettuja ja edustanut siellä kokoomusta 24 vuotta. Nyt hän siirtyy perussuomalaisten ehdokkaaksi.

”Ajattelin, että katsotaan nyt tämäkin kortti”, Weckman sanoo ja lisää ottavansa loikkaamisella tietoisen riskin. Hän kertoo olleensa jo pitkään tyytymätön kokoomuksen linjaan. ”Isänmaallinen aate on haalistunut.”

Pekka Virkamäki on ollut kokoomuksen edustajana valtuustossa vuosina 2000–2008. Hän työskenteli Vantaan rakennusvalvontajohtajana viime vuoteen asti, jolloin siirtyi eläkkeelle. Vantaan Sanomien haastattelussa hän kertoi eronneensa kokoomuksesta sen jälkeen, kun puolue hyväksyi valtuustossa kiinteistöveron korotuksen ja pikaratikan suunnittelukulut.

Teemu Purojärvi, 43, oli keskustan ehdokkaana edellisissä kuntavaaleissa, mutta ei tullut valituksi. Hän toimi keskustan Vantaan-osaston puheenjohtajana helmikuuhun asti, jolloin hän joutui eroamaan somekohun vuoksi.

Purojärvi oli kirjoittanut Twitterissä, että vihreiden europarlamentaarikko Alviina Alametsä ”rehentelee kokemastaan seksuaalisesta häirinnästä”. Myöhemmin hän pahoitteli sanomisiaan toteamalla, ettei ymmärtänyt rehennellä-verbin merkitystä ja tuomitsee seksuaalisen häirinnän kaikissa tapauksissa.

”Se oli tavallaan viimeinen niitti. Minua oli painostettu eroamaan jo aiemmin”, sosiaalialalla työskentelevä Purojärvi sanoo.

Hänen mielestään keskusta on unohtanut alkiolaiset juurensa heikompiosaisten puolustamisessa. ”Puolue kamppailee heikkojen kannatuslukujen kanssa, ja epävarmuus näkyy sisäisinä valtataisteluina.”

Hän on myös tyytymätön siihen, että keskusta on unohtanut politiikassaan kaupungit.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat