Helsingin entinen apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri lähtee ehdolle kuntavaaleihin - Kaupunki | HS.fi

Helsingin entinen apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri lähtee ehdolle kuntavaaleihin

Viime vuodet Sauri on toiminut työelämäprofessorina. Hän katsoo haluavansa tauon jälkeen taas aktiivipolitiikkaan.

Pekka Sauri asettuu ehdolle kuntavaaleissa.­

26.2. 9:22 | Päivitetty 26.2. 9:39

Helsingin apulaiskaupunginjohtajana toiminut vihreiden konkaripoliitikko Pekka Sauri asettuu ehdolle kuntavaaleissa. Hän sanoo vihreiden tiedotteessa ajattelevansa, että ”vuosikymmenten poliittisesta kokemuksesta on varmasti hyötyä”.

Viime vuodet Sauri on toiminut Helsingin yliopiston työelämäprofessorina. Hän aloitti tehtävässä vuonna 2017 sen jälkeen, kun oli päättänyt vetäytyä aktiivipolitiikasta. Takana oli edellisten kuntavaalien yhteydessä koettu tappio vihreiden pormestariehdokkuudesta.

Alkuvuonna 2017 Sauri hävisi pormestariehdokkuuden Anni Sinnemäelle äänin 13–36. Sen jälkeen hän ilmoitti, ettei asetu ehdolle edellisissä kuntavaaleissa.

66-vuotias Sauri nostaa kuntavaalien alla teemoikseen Helsingin kestävän toipumisen koronakriisistä. Hänet tunnetaan aktiivisena mielenterveysasioiden edistäjänä, ja nyt hän haluaa kiinnittää huomiota erityisesti lasten ja nuorten hyvinvoinnin kohottamiseen pandemian jälkeen.

Apulaiskaupunginjohtajana toimiessaan Sauri oli aktiivinen pitämään yhteyttä kaupunkilaisten kanssa esimerkiksi sosiaalisen median kautta. Nyt Sauri haluaa jatkaa samaa linjaa.

“Avointa vuorovaikutusta kaupunkiorganisaation ja kaupunkilaisten välillä ei koskaan ole liikaa. Tätä yritin edistää kaupunginjohtajakaudellani ja yritän varmasti edelleenkin, jos tulen valituksi kaupunginvaltuustoon”, Sauri sanoo tiedotteessa.

Pekka Sauri oli ensi kertaa ehdolla kaupunginvaltuustoon vuonna 1984. Hän on toiminut esimerkiksi kaupunginhallituksen varapuheenjohtajana ja valtuuston puheenjohtajana. Apulaiskaupunginjohtajana Sauri toimi vuosina 2003–2017. Helsingin yliopiston työelämäprofessorina hän oli vuosina 2017–2020.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat