Näin rokotukset etenevät nyt pääkaupunkiseudulla - Kaupunki | HS.fi

Näin rokotukset etenevät nyt pääkaupunkiseudulla

HS kokosi tiedot rokotustilanteesta Helsingistä, Espoosta ja Vantaalta.

Helsingissä rokotuspisteitä on Messukeskuksessa, Malmilla, Jätkäsaaressa ja Myllypurossa.­

26.2. 14:12 | Päivitetty 27.2. 12:58

Rokotukset etenevät pääkaupunkiseudulla suunnilleen samassa tahdissa, mutta kaupungeissa on erilaisia käytäntöjä.

HS kokosi tiedot rokotustilanteesta Helsingistä, Espoosta ja Vantaalta.

Helsinki

Helsingissä koronavirusrokotuksia annetaan nyt 75–79-vuotiaille helsinkiläisille eli vuosina 1942–1946 syntyneille. Rokotuksen saavat myös heidän omaishoitajansa, joilla on omaishoidon tuen päätös.

Lisäksi nyt rokotetaan 55–69-vuotiaita sairautensa vuoksi vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti alttiita helsinkiläisiä.

Rokotusajan voi varata verkossa osoitteessa www.koronarokotusaika.fi tai soittamalla ajanvarausnumeroon 09 310 46300. Ajanvarausnumero on auki arkisin klo 8–18. Omaishoitajat voivat varata rokotusajan vain puhelimitse.

Rokotuksia annetaan Jätkäsaaren, Messukeskuksen, Malmin ja Myllypuron rokotuspisteissä.

80-vuotiaiden ja sitä vanhempien koronarokotukset jatkuvat edelleen.

Espoo

Espoossa siirrytään maaliskuun alussa rokottamaan aiempien ryhmien lisäksi yli 75-vuotiaita, eli vuonna 1946 tai sitä aikaisemmin syntyneitä.

Lisäksi rokotetaan 18–49-vuotiaita, eli vuosina 1972–2003 syntyneitä, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus. Ajanvaraus aukeaa verkossa perjantaina 26.2. ja puhelimessa maanantaina 1.3.

Iäkkäät henkilöt kutsutaan rokotuksiin porrastetusti. Nyt rokotusvuorossa ovat tänä vuonna 75 vuotta täyttävät ja tätä vanhemmat asukkaat (eli vuonna 1946 tai aiemmin syntyneet) sekä heidän omaishoitajansa, joilla on omaishoidontuen päätös.

Myös samassa taloudessa asuvat yli 65-vuotiaat henkilöt voivat varata ajan. Kullekin rokotettavalle pitää varata oma rokotusaika, mutta ajat voivat olla esimerkiksi peräkkäisiä. 75–79-vuotiaat tulevat saamaan tiedon rokotusvuorostaan myös postitse viikolla 9.

Espoon kaupungin tiedotteessa arvioidaan, että 70–74-vuotiaiden rokotukset pääsevät alkamaan viimeistään huhtikuun alussa.

Rokotuspisteitä Espoossa ovat Tapiolan terveysasema, Ison Omenan kauppakeskus, Lintuvaara ja Metro Areena.

Vantaa

Vantaalla ajan koronarokotukseen voi varata tänä vuonna 75 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat vantaalaiset.

Lisäksi rokotus annetaan 18–69-vuotiaille terveydentilansa vuoksi erittäin suuressa vakavan koronan riskissä oleville.

Vantaan kaupunki toivoo, että aika varataan ensisijaisesti verkossa www.koronarokotusaika.fi. Jos ajanvaraus netin kautta ei ole mahdollista, ajan voi varata takaisinsoittopalveluna puhelimitse numerosta 09 839 50090 maanantaista perjantaihin kello 8–15 välisenä aikana.

Vantaan rokotuspisteitä ovat Sanomalan rokotuspiste ja Hiekkaharjun Varia.

Oikaisu 26.2.2021 kello 15.20: Aikaisemmin Helsingin kohdalla rokotusajan varaamiseen oli väärä linkki koronarokotus.hel.fi. Oikea linkki on www.koronarokotusaika.fi. Oikaisu 27.2.2021 kello 12.55: Toisin kuin jutussa aiemmin kerrottiin, Vantaa rokottaa nyt myös 18–69-vuotiaita terveydentilansa vuoksi erittäin suuressa vakavan koronan riskissä olevia, ei vain 20–69-vuotiaita.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat