”Juhana Vartiainen olisi loistava ehdokas pormestariksi”, sanoo Elina Lepomäki, joka hakee itse Helsingin kaupunginvaltuustoon - Kaupunki | HS.fi

”Juhana Vartiainen olisi loistava ehdokas pormestariksi”, sanoo Elina Lepomäki, joka hakee itse Helsingin kaupunginvaltuustoon

Lepomäki ei tavoittele pormestarin tehtävää, mutta sanoo, että Juhana Vartiainen olisi kokoomukselle sopiva ehdokas.

Kansanedustaja Elina Lepomäki kokoomuksen puoluekokouksessa Porissa Isomäen jäähallissa sunnuntaina 6. syyskuuta 2020.­

28.2. 15:40 | Päivitetty 28.2. 17:06

Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki kertoo asettuvansa kuntavaaleissa ehdolle Helsingissä. Hän ilmoitti asiasta sunnuntaina julkaistussa Facebook-päivityksessään.

”Olen päättänyt lähteä ehdolle Helsingin kaupunginvaltuustoon. Tavoittelen valtuutetun paikkaa ja tuen myöhemmin asetettavaa pormestariehdokasta”, hän kertoi päivityksessään.

Lepomäki sanoo HS:lle, ettei hän itse tavoittele pormestarin paikkaa, vaan aikoo jatkaa eduskunnassa.

”Mielestäni Juhana Vartiainen olisi loistava ehdokas pormestariksi”, Lepomäki sanoo. Vartiainen on kokoomuksen kansanedustaja ja Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen.

”Hän on valloittava kulttuuripersoona, edistysmielinen ja vahva kokoomuslainen inhimillinen humanisti. Lisäksi hän ymmärtää markkinatalouden lainalaisuudet ja niiden merkityksen julkisen talouden ja kaupungin talouden kannalta. Hänellä on myös merkittävää julkisen sektorin johtamiskokemusta. Täytyy muistaa, että pormestarin tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää muitakin ominaisuuksia kuin sitä, että pystyy käymään poliittista debattia”, Lepomäki perustelee.

Lepomäki asui pitkään Espoossa, mutta on hiljattain muuttanut Helsinkiin.

”Kun synnyinkaupunki kutsuu, siihen huutoon on vastattava, vaikka oma tilanne on edelleen yhtä hankala kuin se oli eilenkin”, Lepomäki sanoo ehdokkuudestaan.

Lepomäki ilmoitti tammikuussa, ettei hän aio asettua ehdolle kevään kuntavaaleissa, koska hänellä on vireillä avioero.

Hän toteaa tehneensä tänään päätöksen ehdolle lähtemisestä puolueen vaikeutuneen tilanteen vuoksi.

Kokoomuksen tilanne muuttui olennaisesti lauantaina, kun puolueen pormestariehdokkaaksi Helsingissä valittu Kirsi Piha ilmoitti luopuvansa pormestariehdokkuudesta.

Kokoomuksella on kiire rakentaa asetelmat kuntavaaleihin uusiksi Helsingissä Pihan luopumisen jälkeen, sillä kuntavaalit on määrä pitää jo 18. huhtikuuta.

Lue myös: ”Ajatteliko hän, että hänet otettaisiin vastaan jonain messiaana?” – HS:n haastattelemat kokoomuslähteet pohtivat, oliko Kirsi Piha naiivi vai jättikö puoluejohto hänet yksin

Oikaisu kello 17: Toisin kuin jutussa aiemmin luki, Lepomäki ei enää asu Espoossa vaan Helsingissä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat