Espoonlahden uimahalli­remontin yhteyteen suunnitellaan myös ulkoaltaan rakentamista - Kaupunki | HS.fi

Espoonlahden uimahalli­remontin yhteyteen suunnitellaan myös ulkoaltaan rakentamista

Kaupunginhallitus hyväksyi omalta osaltaan suunnitelman, joka lupaa laajennusta halliin ja uusia liikuntapaikkoja myös ulos.

Uimareita Espoonlahdessa kesällä 2015.­

2.3. 16:23

Espoonlahden uimahalli voi saada vuosikymmenen puolivälissä altaan myös ulos.

Espoon kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina omalta osaltaan uimahallin perusparannus- ja laajennussuunnitelmat. Asiasta päättää valtuusto, mutta kaupunginhallitus päätyi kannattamaan paitsi hallin kunnostusta myös uuden ulkoaltaan rakentamista.

Nykyinen halli on huonossa kunnossa, ja lisää tilaa kaivattaisiin, koska alueen asukasmäärä kasvaa. Rakentamaan haluttaisiin päästä loppuvuodesta 2022, jolloin valmista voisi olla lokakuun 2024 ja tammikuun 2025 välillä.

Poliitikoille on esitetty useita vaihtoehtoja siitä, kuinka laaja Espoonlahden uimahallista tulisi.

Kaupunginhallitus päätyi kannattamaan vaihtoehdoista keskimmäistä, jonka hinnaksi arvioidaan 23,99 miljoonaa euroa. Siihen lisättiin vielä suunnitelma ulkoaltaasta, joka nostaa hintaa noin 1,1 miljoonalla eurolla.

Kaupunginhallituksen kannattamassa vaihtoehdossa soviteltaisiin nykyiseen allastilaan uusi kymmenratainen allas ja rakennettaisiin lisäksi monitoimi- ja kuntoutusallas. Katsomoa laajennettaisiin ja nykyiset tilaussaunat korvattaisiin erityisryhmien puku- ja pesutiloilla. Lisäksi tehtäisiin ulkoallas ja sen vierelle hallin toimintaa tukeva ulkoilualue.

Poliitikot linjasivat myös, että laajimman vaihtoehdon muita ehdotuksia voitaisiin toteuttaa myöhemmin erillisinä hankkeina. Laajimmassa vaihtoehdossa on ehdotettu myös vauva-allasta, kylmäallasta ja kansainväliset mitat täyttävää hyppyallasta.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat