Hus aikoo lähettää viime vuodesta lisälaskun kunnille: Helsingin osuus noin 15 miljoonaa euroa - Kaupunki | HS.fi

Hus aikoo lähettää viime vuodesta lisälaskun kunnille: Helsingin osuus noin 15 miljoonaa euroa

Husin valtuusto päättää asiasta ensi viikolla.

Husin logo Meilahden sairaala-alueella Helsingissä.­

5.3. 12:27

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) talous jäi viime vuonna 40 miljoonaa miinukselle. Tämä alijäämä on nyt tarkoitus periä Husin jäsenkunnilta siinä suhteessa kuin ne tarvitsevat palveluita.

Husin valtuusto päättää asiasta kokouksessaan torstaina 11. maaliskuuta.

Helsingin osuus lisälaskusta olisi noin 14,9 miljoonaa, Espoon noin 6,4 miljoonaa ja Vantaan 5,6 miljoonaa. Esimerkiksi Helsingin maksuosuus Husille olisi muuten ollut viime vuonna noin 650 miljoonaa.

Hus selittää viime vuoden ennakoitua kovempia kustannuksia koronapotilaiden hoidolla ja epidemian vaikutuksilla muiden potilaiden hoitoon ja sairaanhoitopiirin varautumiseen esimerkiksi suojavarusteiden osalta siltä osin, kun valtio ei näitä Husille korvaa. Viime vuonna potilastietojärjestelmä Apotin ottaminen laajasti käyttöön lisäsi myös kertakustannuksia.

Lisälaskua kunnille perustellaan myös sillä, että epidemia ja muiden sairauksien mittava hoitovelka tekevät lähivuosista vaikeita. Lisäksi suunniteltuun sote-uudistukseen liittyy se, että tällaiset alijäämät pitäisi joka tapauksessa siivota pois Husin taseesta ennen tammikuuta 2023.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat