Poliisi epäilee: 15-vuotias puukotti tammikuussa Myllypurossa asunnossa toista alaikäistä, taustalla riitaa päihteistä - Kaupunki | HS.fi

Poliisi epäilee: 15-vuotias puukotti tammikuussa Myllypurossa asunnossa toista alaikäistä, taustalla riitaa päihteistä

Tutkittava tapon yritys on alkuvuoden ainut henkirikostutkinta, jossa epäilty on alaikäinen, kerrotaan Helsingin poliisista.

9.3. 10:09

Helsingin poliisin esitutkinta tammikuun alussa tapahtuneesta puukotuksesta Myllypurossa on valmistumassa. Poliisi epäilee 15-vuotiasta tapon yrityksestä, joka tapahtui asuinhuoneistossa Myllypurossa 3. tammikuuta.

Poliisi kutsuttiin paikalle yksityisasunnosta kuuluneen metelin ja tappelun äänien vuoksi. Paikalle tullut partio löysi asunnosta 17-vuotiaan pojan, jota oli lyöty puukolla kaksi kertaa selkään. Epäilty otettiin kiinni toisesta asunnosta.

Tutkinnanjohtaja Marko Forssin mukaan uhrin ja epäillyn välille oli tullut riitaa päihteistä. He ovat poliisin käsityksen mukaan tunteneet toisensa entuudestaan.

”Epäilty on kuulusteluissa myöntänyt menettelyn”, Forss kertoo.

Tutkittavassa jutussa on Forssin mukaan kaksi asianomistajaa eli uhria. 15-vuotiasta epäillään tapon yrityksestä, törkeästä pahoinpitelystä. Lisäksi jutussa on epäiltyjä huumausaineen käyttörikoksia.

Pian syyttäjälle etenevä esitutkinta ainut tämän vuoden puolella alkanut henkirikostutkinta, jossa epäilty on alaikäinen, Forss kertoo.

Viime vuoden loppupuolelle Helsingin poliisin nuorisorikosryhmällä oli kesken useita henkirikostutkintoja, joissa epäillyt olivat alaikäisiä. Alkuvuosi on Forssin ollut rauhallinen tutkintojen määrän osalta.

Esitutkinta odottaa vielä lääkärinlausuntoa, jonka jälkeen se etenee syyttäjälle syyteharkintaan.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat