Vantaa suunnittelee uutta asemaa kehäradalle – Sen myötä Kivistöön voisi tulla kymmeniätuhansia asukkaita lisää - Kaupunki | HS.fi

Vantaa suunnittelee uutta asemaa kehäradalle – Sen myötä Kivistöön voisi tulla kymmeniätuhansia asukkaita lisää

Kahden aseman taktiikalla Kivistö-Lapinkylän asukasmäärä voisi nousta jopa 45 000 asukkaaseen.

Uutta Lapinkylän asemaa suunnitellaan Kivistön aseman (kuvassa vasemmalla) itäpuolelle noin puolentoista kilometrin päähän. Kivistön aseman viereen avautunee uusi kauppakeskus ensi vuonna.­

23.3. 15:44

Vantaa suunnittelee kehäradalle uutta asemaa Lapinkylään, mikä käytännössä moninkertaistaisi nykyisen Kivistön alueen asukasmäärän jopa 45 000 asukkaaseen vuonna 2050. Nykyisin Kivistössä on asukkaita noin 10 000.

Lapinkylän asemalle on varaus kehäradan suunnitelmissa, mutta sitä ei tehty radan rakentamisen aikana.

Varmistaakseen asemahankkeen toteutuksen Vantaa on kaavoittamassa asumista, työpaikkoja ja palveluita sen yhteyteen. Kaupunki on jopa valmis rahoittamaan aseman rakentamisen itse.

”Vantaa ylpeästi ilmoittautuu aseman rakentajaksi”, maankäytön apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä sanoo.

Lapinkylän asemaa ei ole listattu nykyiseen maankäytön, asumisen ja liikenteen (mal) sopimukseen valtion kanssa. Uuden aseman rakentaminen vaikuttaa myös junien matka-aikoihin kehäradalla.

Kahden aseman taktiikalla Kivistön ja Lapinkylän maisemiin sijoittuisi merkittävä määrä uusia toimintoja. Tarkastelu ulottuu noin kilometrin etäisyydelle asemista.

Vantaan kaupunginhallitus hyväksyi kaavarungon omalta osaltaan maanantaina. Se kattaa noin 530 hehtaarin suuruisen alueen, josta osa on nykyistä lentomelualuetta. Maata omistavat kaupungin lisäksi myös yksityiset.

Rakentamista rajoittavat lentomelun lisäksi liito-oravien elinympäristöt sekä suojellun lahokaviosammalen esiintymät.

Suunnitteluperiaatteissa korostuvat käveltävyys, eri asumismuotojen suosiminen, värikkyys, luontonäkymät ja monipuoliset palvelut. Kaavarunko ohjaa varsinaista asemakaavoitusta, joka käynnistyy asemien lähellä sijaitsevista kortteleista.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat