Moni suosittu vihkikirkko menee Helsingissä remonttiin: Johanneksenkirkon julkisivua korjataan puolitoista vuotta - Kaupunki | HS.fi

Moni suosittu vihkikirkko menee Helsingissä remonttiin: Johanneksenkirkon julkisivua korjataan puolitoista vuotta

Remontissa olevien kirkkojen ulkoseinille ja sisälle tulee kesän aikana rakennustelineitä, suojamuoveja tai huputuksia.

Johanneksenkirkko rakennettiin vuosina 1888–1891, ja sen korkeimmat osat ovat 74 metriä korkeat koillispäädyn tornit.­

24.3. 14:32

Helsingin Ullanlinnassa sijaitsevassa Johanneksenkirkossa on aloitettu julkisivuremontti. Remontti alkoi aiemmin maaliskuussa ja kestää puolitoista vuotta.

Tälle vuodelle on suunniteltu remontteja myös useisiin muihin Helsingin kirkkoihin, Helsingin seurakuntayhtymä tiedottaa.

Seurakuntayhtymä on sitoutunut ylläpitämään historiallisesti arvokasta rakennuskantaansa, ja tulevan kesän aikana erilaisia korjauksia on suunniteltu kymmeneen Helsingin kirkkoon sekä Malmin seurakuntatalolle.

Korjauksia tehdään Johanneksenkirkon lisäksi Suomenlinnan kirkossa, Myllypuron kirkossa, Laajasalon kirkossa, Vanhassa kirkossa, Puotilan kappelissa, Lauttasaaren kirkossa, Munkkivuoren kirkossa, Roihuvuoren kirkossa, Kampin kappelissa, Merirasti-kappelissa ja Östersundomin kirkossa.

Seurakuntayhtymän mukaan kesällä 2021 käynnistyvät Myllypuron kirkon katon ja julkisivujen korjaus, Vanhan kirkon ulkopintojen maalaus, sekä Laajasalon kirkon julkisivun korjaustyöt. Puotilan kappelin esteettömyyttä parannetaan kesällä uusimalla kappelin hissi. Lauttasaaren kirkon syksyllä 2020 alkanut peruskorjaus jatkuu edelleen.

Tällä hetkellä käynnissä on kilpailutukset Munkkivuoren kirkon kattoremontista, Roihuvuoren kirkon julkisivun korjausverkotuksesta, Kampin kappelin julkisivun huoltokäsittelystä ja Merirastikappelin kattoremontista.

Östersundomin kirkon ympäristöystävällisyyttä parannetaan vaihtamalla kirkon nykyinen lämmitysjärjestelmä maalämpöön, ja samalla kirkon katto tervataan. Östersundomin kirkko on Helsingin vanhin kirkko.

Monet remonttiin menevistä kirkoista ovat suosittuja vihkikirkkoja. Remontissa olevien kirkkojen ulkoseinille ja sisälle tulee kesän aikana rakennustelineitä, suojamuoveja tai huputuksia. Tämä kannattaa ottaa huomioon, jos on varannut kyseisiin kirkkoihin esimerkiksi vihkimisen, seurakuntayhtymä muistuttaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat