Kaupunkipyörät tulevat pääkaupunki­seudulla käyttöön huhtikuun alussa - Kaupunki | HS.fi

Kaupunkipyörät tulevat pääkaupunki­seudulla käyttöön huhtikuun alussa

Helsingin ja Espoon kaupunkipyöräpalvelu ei ole yhteensopiva Vantaan palvelun kanssa, joten pyöriä ei voi käyttää ristiin.

Kaupunkipyöriä pyöräasemalla Helsingin Viikinmäessä.­

29.3. 11:47

Kaupunkipyöräkausi alkaa Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla torstaina 1. huhtikuuta.

Helsinkiin tulee kauden aikana 105 uutta asemaa ja 1 050 uutta pyörää, Helsingin seudun liikenne (HSL) tiedottaa. HSL:n mukaan uusien asemien myötä asemaverkko kattaa tulevalla kaudella koko Helsingin lukuun ottamatta Kehä III:n ulkopuolelle jääviä alueita eli Östersundomia ja Ala-Tikkurilaa.

Uudet asemat asennetaan vaiheittain touko- ja kesäkuun aikana. Kaikki uudet pyörät tulevat käyttöön heinäkuun alkupuolelle mennessä.

HSL:n mukaan runsasluminen talvi on hankaloittanut asemien asennusta, eikä kaikkia asemia siksi ehditä saada paikoilleen kauden alkuun mennessä. Käytössä olevat asemat näkyvät HSL:n reittioppaassa.

Myös Vantaalle on perustettu uusia pyöräasemia. Uusia asemia tulee 15, ja ne sijaitsevat Tikkurilan seudulla. Lisäksi uutta asemaa suunnitellaan Kuusijärvelle.

Helsingin ja Espoon kaupunkipyöräpalvelu ei ole yhteensopiva Vantaan palvelun kanssa, joten pyöriä ei voi käyttää ristiin.

Pyöräilykausi kestää kaikissa kaupungeissa lokakuun loppuun.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat